– Potajno smo slutili da je vrijeme da se napravi rezultat, rekao je u razgovoru za Hrvatski radio Karlo Krpeljević, trener hrvatskih jedriličarki Enije Ninčević i Mihaele de Micheli Vitturi koje su osvojile srebro na Europskom prvenstvu ženskog olimpijskog dvojca 49erFX u Grčkoj. 

– Već su prošlu godinu bile jako blizu cijelo vrijeme, tako da smo ciljali na to. Bio je malo slabiji vjetar što je našim curama malo teže, da je bio malo jači vjetar, one bi bez problema ciljale i na prvo mjesto, rekao je trener srebrnih jedriličarki Karlo Krpeljević.

– S Eniom već dugo radim, od 2009., ona je prije jedrila u klasi 470 s Romanom Župan, pa je prešla u klasu 49erFX s Marinom Dujmović koja se ozlijedila i sada je s Mihaleom. Uglavnom, njih dvije su skupa počele prije tri godine, trebalo je vremena da se Mihaela uhoda kao flokista i sada su zadnju godinu sazrijele kao posada, dodaje Krpeljević.

– Sretne smo i euforične, došle smo s ciljem da uzmemo medalju, bilo je prilično teško, 37 brodova na startnoj liniji nije baš jednostavno. Dobro smo sve odradile, rekla je Mihaela.

– Sretne smo, trenirale smo za to cijelo ljeto. Uspjele smo se naći i naš rad je urodio plodom, dodaje Enia.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!