Nakon što dva tjedna nije bio na nastavi jer mu roditelji nisu dopuštali da u školi nosi masku, učenik OŠ Krapinske Toplice danas je stavio masku i krenuo na nastavu u popodnevnoj smjeni. 

Dogovor o tome postignut je na sastanku roditelja, ravnatelja, predstavnika Centra za socijalnu skrb i odvjetnika dječakove obitelji. O dosadašnjim izostancima odlučivat će se prema Pravilniku o pedagoškim mjerama škole.

– Danas smo postigli rješenje, danas je sretan dan za OŠ Krapinske Toplice. Učenik je ušao na temelju propisa vezanih za nošenje maski u zajedničkom prostoru sa svim učenicima, sada sjedi u svom osmom razredu, zajedno s vršnjacima. Evo, uči povijest, rekao je za HRT Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice.

Da je maloljetnik krenuo u školu s maskom potvrdila je odvjetnica Dea Frua. Rekla je da će u slučaju potrebe učenik ići na pregled školskoj liječnici i onda će se utvrditi hoće li nositi masku ili ne, te dodala:

– Ali svakako ono što je nužno i što je bitno, to je zaštita prava obrazovanja djeteta i evo, iznašli smo rješenje, krenuo je u školu. Sada smo, što se toga tiče, zadovoljni, a dalje ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati.

Kristijan Gaćina, učenikov otac, nije htio davati izjave, samo je kratko potvrdio riječi odvjetnice.

Izvor:hrt.hr