Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u sklopu jednodnevnog posjeta Hercegovini stigla je u Mostar, gdje se sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a posjetila je i Stari most. 

Njoj u čast danas je izveden skok s mosta. “Nestvarno, nestvarno. Prelijepo. Prelijep je Mostar i ovo je sve nestvarno. Morat ću se vraćati u privatni posjet”, rekla je Ana Brnabić nakon što je prvi put uživo vidjela skok u Neretvu.

Premijerka Brnabić je u društvu gradonačelnika i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Velibora Milivojevića obišla stari dio grada i Stari most u Mostaru. 

Prije toga je Brnabić posjetila manastir i Muzej Žitomislić te razgovarala s igumanom Danilom Pavlovićem i direktorom Fondacije Muzej Žitomislić Dejanom Dilberovićem. 

Iguman Danilo naglasio je kako je posjet srbijanske premijerke manastiru Žitomislić za njih veoma bitan, jer je taj manastir i njegovu obnovu kontinuirano pomagala i još uvijek pomaže Vlada Srbije. “Ovo je podrška Pravoslavnoj crkvi na prvom mjestu, a onda i čitavoj zajednici pravoslavnih ljudi koji ovdje dolaze. 

Ovaj manastir je mjesto koje je prepoznatljivo kao mjesto otvoreno za sve ljude, multikulturalno i multireligijsko i to je vidljivo kroz sve manifestacije koje radimo i u muzeju i u manastiru. Vlada Republike Srbije također ima tu vrstu politike kao što ima tu otvorenost i naša Crkva u globalu”, naglasio je iguman Danilo. 

Tijekom posjeta Mostaru Brnabić će posjetiti Sabornu crkvu Svete Trojice i Prosvjetnu školu te u 18 sati otvoriti 102. Šantićeve večeri poezije u Vladičanskom dvoru.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!