Tradicionalna kulturna manifestacija “Šantićeve večeri poezije” u organizaciju kulturnih društava “Prosvjeta” i “Gusle” u ponedjeljak večer je otvorena u Vladičanskom dvoru u Mostaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Srbijanska predsjednica Vlade Ana Brnabić je kazala tom prigodom kako joj je poziv u Mostar predstavljao veliku čast.

“Prvi put u životu sam u ovom gradu. O Mostaru sam dosad slušala i čitala. Sve što su pričali i što sam mogla pročitati – mogu reći da je bilo istinito. Mostar je ustvari još ljepši nego što sam zamišljala. Poseban je u svakom smislu. Grad koji je europsko raskrižje kultura. Koliko god da je ovdje bilo problema, potencijal uvijek postoji. Aleksa ga je vidio. To je ono što ga je inspiriralo. Čovjek je to kojem je domovina bila glavna inspiracija. On je imao vjeru u budućnost. Na kraju, to vidimo i kroz pjesmu ‘Ostajte ovdje’. Ona me je nekad nervirala jer ju je otac stalno recitirao i u mene usadio tu ljubav. Kada sam otišla u inozemstvo, uvijek sam željela da se vratim u svoju zemlju“, kazala je Brnabić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je da ga sretnim čini to što je veliki broj uglednih ljudi na jednom mjestu i danas okupila veličina kakva je Aleksa Šantić.

“Ona nas tradicionalno okuplja na Šantićevim večerima, i to najviše zahvaljujući neumornom radu Prosvjete. Hvala vam. I dalje budite marljivi i uporni. Poruke velikog Alekse su aktualne i danas. Ohrabrujuće su i ljudske. Obaveza svih nas je da njegujemo dobre odnose u Mostaru i gradimo prosperitetnu budućnost. I zato ću i dalje biti partner manifestacije“, poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

/HMS/

error: Content is protected !!