Zvijezda Golden State Warriorsa Andrew Wiggins pristala je ipak nakon dugog oklijevanja primiti cjepivo protiv koronavirusa. U razgovoru s novinarima rekao je da je “osjećao da mora to uraditi zbog momčadi”.

– Čini se da su jedine opcije primiti cjepivo ili ne igrati u NBA ligi. Odluka je bil teška. Nadam se da će sve biti u redu i da ću i za 10 godina još biti zdrav.

Kanađanin Wiggins jedan je od nekolicine poznatih NBA košarkaša koji se nisu htjeli cijepiti. Prvo je tražio vjersko izuzeće, no nije mu odobreno.

– Osjećam se dobro jer igram, no ovo što sam bio prisiljen uraditi ostat će mi dugo u sjećanju.

NBA liga rekla je da su zapravo lokalne vlasti u San Franciscu stroge oko uvjeta za sportaše.

Wiggins, koji je primio jednu dozu cjepiva Johnson & Johnson, kaže da ništa ne zamjera klubu:

– Nisu oni izmislili to pravilo. No čini se da, ako želiš raditi, više nisi vlasnik svoga tijela. Sve se svodi na to. Ako želiš biti dio današnjeg društva, uveli su pravila o tome što stavljaš u tijelo i što moraš raditi. Nadam se da je puno ljudi snažnije od mene i da će se boriti za ono što vjeruju te da će za njih sve dobro završiti, rekao je.

Wiggins je rekao i kako nitko u obitelji osim njega nije cijepljen.

– Nije to nešto u što vjerujemo kao obitelj, ali znaju da sam morao to uraditi. Imam 26 godina i dvoje djece, želim još djece i pokušavam zaraditi što više novca za moju sadašnju i budući djecu. Zato sam se odlučio kockati, riskirati, nadam se da će sve biti u redu, zaključio je. 

Da je ostao pri prvotnom stavu Wiggins ne bi mogao nastupati na domaćim utakmicama Warriorsa i za njih ne bi bio plaćen, pa bi izgubio više od 15 milijuna dolara.

Suigrač iz Golden Statea Stephen Curry izjavio je kako je “sretan što je Andrew prihvatio odgovonost kao član momčadi”.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!