Dvadeset i četiri članice ženske nogometne reprezentacije Venezuele optužile su putem društvenih mreža bivšeg izbornika Kennetha Zseremetea za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo “čudovište”, tvrdi agencija AFP.

– Odlučile smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg izbornika, koji je tijekom svog mandata fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao, napisale su nogometašice Venezuele o 55-godišnjem bivšem izborniku, dodajući da su mnoge priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao te kako su za mjesto u reprezentaciji bile izložene ucjenama i opscenim pozivima.

– Prošle godine nam je jedna suigračica priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kad je imala samo 14 godina, tvrdi prva zvijezda selekcije i igračica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venezuelsku putovnicu, bio je izbornik raznih venezuelskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle je godine izbornik ženske reprezentacije Paname.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!