Automafija u Sarajevu se ponovo aktivirala. Naime, jučer je Trećoj policijskoj upravi prijavljeno da je utorak ujutro više NN lica iz ulice Radnička ukradeno vozilo marke VW Golf, koje je u vlasništvu D.F. iz Sarajeva, saznaje portal “Avaza”. 

No, istog dana, u jutarnjim satima automobil je pronađen na parkingu u ulici Derviša Numića, što je za “Avaz” potvrđeno iz MUP ŽS.

“Avaz” saznaje da su automafijaši tokom krađe imali problema s ukradenim Golfom jer je ukradeno vozilo na parkingu stalo nekoliko minuta nakon krađe.

Naime lopovi su nakon krađe Golfa, iz Radničke ulice u Novom Sarajevu, isto vozili svega nekoliko metara, prije nego se isto počelo gasiti. Nakon što su ga parkirali u ulici Derviša Numića, na Kovačićima, nisu ga mogli upaliti.

Jedan od automafijaša, koji je imao pomoć kolega u bijeloj Toyoti RAV-u, više je puta tražio pomoć. Na kraju, iako su dizali haubu vozila, nisu ga mogli ponovo upaliti, pa su ga odlučili ostaviti. O svemu je obaviješteno i Tužiteljstvo ŽS.

 – Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju opisanog krivičnog djela – rečeno je za “Avaz” iz MUP-a ŽS.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!