U Ljubljani su i dalje na snazi ograničenja kretanja u pojedinim dijelovima grada, Bleda i Brda i kod Kranja. Nakon jučerašnjih prosvjeda privedeno je 25 osoba. Prema podacima policije, na prosvjedima je bilo oko 3000 ljudi.

Jake policijske snage osiguravale su prosvjed, koji nije bio prijavljen, piše N1 Slovenija. Iako su pozivali sudionike da se raziđu, to nisu učinili. Naknadno je policija koristila vodene topove, suzavac i gumene metke kako bi rastjerala prosvjednike. Policajci su na konjima tjerali ljude, javlja 24ur.

Prema izvještaju policije, prosvjednici su ozbiljno prekršili javni red. Bacali su razne predmete na vozila i policajce. Ugrozili su i željeznički nadvožnjak, zbog čega je bio obustavljen željeznički promet. Podsjetimo, prosvjednici su razbili prozor i na redakciji N1 televizije.

Privedeno 25 ljudi, ozlijeđeno šest policajaca…
Privedeno je 25 osoba, od kojih su tri zadržane. Dvije osobe zatražile su liječničku pomoć zbog udisanja suzavca, a šest policajaca je lakše ozlijeđeno.

Kako javljaju mediji, policija je uhitila i Zorana Stevanovića, lokalnog političara iz Kranja koji je govorio prosvjednicima protiv vlade na nekoliko zadnjih javnih okupljanja, a policija ga smatra jednim od organizatora prosvjeda. Budući da se na Brdu kod Kranja, 30-ak kilometara od Ljubljane, danas održava neformalni summit EU-zapadni Balkan te zbog nekih najava da bi se prosvjednici i oni koji nisu zadovoljni vladom mogli pokušati približiti šefovima država i vlada u pokušaju da dobiju na vidljivosti, policija je pojačala sigurnost i na toj lokaciji.

Na Brdu kod Kranja, dan prije summita, sinoć je održana neformalna radna večera čelnika zemalja EU, kojoj je domaćin bio premijer Janez Janša. Uz predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen, predsjednika Vijeća Charlesa Michela i domaćina susreta Janše sudjelovale su delegacije i čelnici iz zemalja članica, među ostalima hrvatski premijer Andrej Plenković, francuski predsjednik Emmanuel Macron te njemačka kancelarka na odlasku Angela Merkel.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!