Nancy Pelosi pogrešno je nazvala program Joe Biden’s Build Back Better “Obaminim planom”, pozivajući Kongres da usvoji zakon o potrošnji.

Predsjedateljica Predstavničkog doma Nancy Pelosi pozvala je zakonodavce Kongresa “da se pozabave punim Obaminim planom o boljoj obnovi”, piše The Sun.

Biden je vodio kampanju za plan socijalne potrošnje koji je administracija označila kao agendu Build Back Better, a istoimeni zakoni trenutno se pregovaraju u Kongresu.

Pelosi je ranije izjavila da će zakon o pomirenju i račun o infrastrukturi odnijeti u Gornji Dom radi odgovarajućih glasova. Neki progresivci izjavili su da će glasovati protiv zakona o infrastrukturi dok se ne usvoji zakon o pomirenju, dok su centristi zahtijevali da se o zakonu o infrastrukturi odmah glasa. To ostavlja demokratskom vodstvu, uključujući Pelosi, da pokuša premostiti podjelu unutar njezina poslaničkog kluba kako bi prošlo ključne elemente predsjednikovog dnevnog reda.

U pismu od prošlog tjedna, Pelosi je ustvrdila da Kongres ima “moralni imperativ” za usvajanje “Bidenove izgradnje boljeg zakona”, napisavši: “Moramo i idemo naprijed kako bismo držali vladu otvorenom i podigli gornju granicu duga”.

Sam Joe Biden poznat je po brojnim gafovima o kojima su već pisali svjetski mediji.i prije nego što je postao predsjednik SAD-a.

Izvor: narod.hr/vionews.com

error: Content is protected !!