Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je doputovala u Cipar gdje danas igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Prije izbornika Zlatka Dalića na konferenciji za medije govorio je Duje Ćaleta-Car.

– Sigurno da očekujemo tešku utakmicu, znamo kako je bilo u Rijeci kad smo se mučili. Znamo po što smo došli, to su tri boda, svaka pobjeda nas približava cilju, a to je Katar, tako ćemo se i postaviti i nadam se, uzeti tri boda, rekao je Ćaleta-Car na početku. 

– Spreman sam, ove dvije utakmice su mi poslužile da uđem u natjecateljsku formu, radim na sebi, ne bi trebalo biti problema što se tiče fizičke spreme. Možda ću ja biti sutra prvi put najstariji, možda će oni morati mene slušati, a ne ja druge kao na prošlim utakmicama, dodao je hrvatski branič.

– Hrvatski navijači mogu očekivati kvalitetnu igru, što smo pokazali i prošli ciklus, kad smo imali tri utakmice, sada imamo dvije i imamo više vremena za uvježbavanje, istaknuo je.

– Nadam se da će vidjeti naši navijači dobru utakmicu i tri boda, objasnio je Ćaleta-Car.

– Bit će teška utakmica, to je sigurno. Znamo po što smo došli, tri boda, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo.

Pred hrvatskom vrstom je momčad koju naši ne poznaju baš najbolje jer većina igrača igra u ciparskoj ligi.

– Analizirali smo Cipar, stožer je to dobro odradio. Imali smo par sastanaka, imat ćemo i završni. Nismo ih dobro upoznali kroz Europu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu, zaključio je Ćaleta-Car.

Hrvatski se nogometaši u subotu vraćaju u Hrvatsku, u Osijek. Slijedi im dvoboj sa Slovačkom na stadionu Gradski vrt koji je na rasporedu u ponedjeljak 11. listopada u 20.45.

Hrvatska vodi na ljestvici skupine H s 13 bodova, koliko ima i Rusija. Slovačka je treća s devet bodova, a Slovenija ima sedam. Slijede Malta i Cipar s po četiri boda.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!