Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je kvalifikacijski susret za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Cipra.

– Očekujemo tešku utakmicu, ne smijemo se opustiti, znamo da je teško bilo u Rijeci kad smo dobili 1:0. Moramo biti spremni na to, Cipar je dobio Sloveniju ovdje, izvukao je bod protiv Slovačke, ima kvalitetu, znamo što nas čeka, rekao je izbornik Dalić na početku konferencije za medije.

Hrvatska će biti oslabljena zbog neigranja Dejana Lovrena i Josipa Juranovića koji su igrali zadnje dvije utakmice. Također, nema Mislava Oršića, a ostali igrači su zdravi.

Izbornik Dalić je četiri godine na klupi Hrvatske, nije se posebno osvrnuo na to vrijeme provedeno za kormilom Vatrenih.

– Nama je sada borba za Katar i svaka je utakmica važna. Čeka nas utakmica gdje ćemo imati veći posjed lopte, igramo bez pritiska, želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Bit će važno naše strpljenje i da ne podcijenimo protivnika. Bitna utakmica, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake. Moramo to dobro odraditi, zbog toga je taj pritisak, rekao je Dalić.

Izbornik je istaknuo da ne smijemo izgubiti strpljenje te da se protivniku ne smije dopustiti kontru i polukontru.

– Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali ja vjerujem u naše mlade igrače, rekao je Dalić.

U napadu ćemo morati biti strpljivi i raditi puno kretnji.

– Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema, tražit ćemo ulaske u prazan prostor. Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, ModrićKovačić Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu, rekao je Dalić.

Osvrnuo se na dosadašnji tijek kvalifikacija i na ono što nam slijedi.

– Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama. Ako će sve ići svojim tokom, našim dobrim utakmicama i realnim rezultatima, u zadnjoj utakmici mogli bismo biti opušteniji. Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama, ne sjećam se da su neke baš prošle glatko. Izgubili smo već pet bodova, mislim da će 20 ili 21 bod biti dovoljno, zaključio je Dalić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!