Tradicionalna svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu održana je u četvrtak u Zagrebu, na kojoj je za ukupnog pobjednika studentskih prvenstava UniSport Zagreb proglašen Kineziološki fakultet, priopćeno je u petak sa Sveučilišta.

Na svečanosti održanoj u Studentskom naselju “Stjepan Radić” u organizaciji Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkoga sveučilišnoga športskog saveza, najboljim ekipama Sveučilišta u Zagrebu proglašene su sveučilišna reprezentacija u odbojci na pijesku i odbojkaška reprezentacija, a najboljim momčadima sveučilišna reprezentacija u košarci 3X3 i sveučilišna malonogometna (futsal) reprezentacija.

S obzirom na nemogućnost održavanja svečane dodjele u akademskoj godini 2019./2020. zbog pandemije bolesti COVID-19, nagrade su studentima dodijeljene za dvije akademske godine (2019./2020. i 2020./2021.).

Najbolje sportašice Sveučilišta su studentica Ekonomskoga fakulteta Gabrijela Gaiser i studentica Kineziološkoga fakulteta Josipa Bebek, a najbolji sportaši student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Ante Žužul i budući kineziolog Matija Lukić.

Prijelazni pehar u svoje fakultetske vitrine u ženskoj konkurenciji spremili su studenti Kineziološkoga fakulteta, a prijelazni pehar u muškoj konkurenciji, nakon jednogodišnje stanke, u sportsku dvoranu Martinovku vratio je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Kapetan sveučilišne malonogometne reprezentacije Luka Davidović pozdravio je sve okupljene u ime svih nagrađenih studenata. 

– Ova nagrada je ujedno i poticaj da nastavimo težiti izvrsnosti te da nastavimo pomicati svoje granice mogućnosti, a ljestvice dizati još više. Također, biti među najboljim studentima najsportskijega Sveučilišta u Europi velika je čast i trebamo biti ponosni na sebe, rekao je.

Svečanosti su nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Družak, predstavnica gradonačelnika Grada Zagreba Iva Ivšić i drugi.

Sveučilište u Zagrebu proglašeno je najsportskijim sveučilištem u Europi u konkurenciji od 600 europskih sveučilišta, pa prosudbenom povjerenstvu za odabir studentskih laureata nije bio lako pronaći najbolje od najboljih iz svijeta studentskoga sporta, ističe se u priopćenju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!