U nedjelju će se održat drugi Plava Laguna 5150 Triatlon u Poreču, a na utrci koja uključuje 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja dolaze natjecatelji iz više od 40 zemalja svijeta.

Na prvom izdanju ove utrke prije dvije godine slavio je hrvatski triatlonac Andrej Vištica ispred Slovenca Klemena Bojanca i Austrijanca Sebastiana Czernia.

– Utrka počinje u nedjelju 10.10. u 11 sati na plaži Hotela Parentium Plava Laguna i počinje plivanjem od 1,5 km do plaže ispod Hotela Molindrio Plava Laguna, gdje se nalazi tranzitna zona do bicikala. Biciklistička trasa proteže se Zelena Resortom do Funtane 40 kilometara, a završava se trkačkom trasom od 10 km koja počinje ispod hotela Molindrio do carinskog gata u centru Poreča i natrag, kazao je Goran Vrus, direktor utrke.

Predsjednik Uprave Plave Lagune, Dragan Pujas, istaknuo je važnost razvoja sportskih manifestacija i sportske infrastrukture za Plavu Lagunu:

Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. To nam govori da biti pod kapom Ironman brenda znači puno za promociju Poreštine, Istre i Hrvatske a ono što mi radimo je događaj koji spaja turizam i sport a naročito je vrlo važno što to činimo u posezoni kada stvaramo novi motiv dolaska u našu detiniciju. Zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su i ove godine s nama. Sve goste pozivam da uživaju u našim igralištima za odmor, osjete gostoljubivost djelatnika naših hotela te da se dobro provedu.

Tako je Dubravko Šimenc, koordinator u Odjelu za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice naglasio da je ovakvo događanje koje se emitira na više od 40 kanala sa dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, ima veliku promotivnu vrijednost za Hrvatsku kao sportsku i kao turističku destinaciju.

– Sportski događaji poput ovog imaju višestruki značaj te uz sportsku donose i dodatnu turističku vrijednost kako za Istru, tako i za cijelu Hrvatsku. Veseli me što će ova utrka okupiti ponovo veliki broj vrhunskih triatlonaca iz mnogih država svijeta, ali i onih koji se ovime bave primarno radi rekreacije i očuvanja zdravlja, kazao je ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija.

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić ponosan je što će oko 700 sportaša uživati ne samo u dobroj utrci, već i u prekrasnoj trasi, kulisi vinograda, maslinika, šetnica, plaža koji čine destinacije Poreč i Funtana jedinstvenim i pogodnim za aktivni odmor.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!