Kapetan nogometne reprezentacije Japana Maya Yoshida optužio je saudijske navijače za “diskriminatorne geste” prema njemu nakon poraza Japanaca (0-1) u utakmici protiv Saudijske Arabije, čime su Japanci na pragu neodlaska na SP, prvi put od 1994. godine.

Nakon poraza u Jeddahu, središnji branič Japanaca izgubio je živce protiv nekih saudijskih navijača, koji su mu se navodno smijali tijekom intervjua nakon utakmice.

Na slikama snimljenim mobitelom vidi se igrač Sampdorije kako ide prema barijeri koja odvaja navijače od travnjaka, vidi se kako viče na njih.

– Bilo je diskriminatornih radnji. Teško je prihvatiti, a to se dogodilo i u ranijim utakmicama, rekao je bivši igrač Southamptona japanskim medijima.

Poraz ostavlja Japan sa samo tri boda iz tri utakmice skupine B, nakon što je grupu započeo iznenađujućim domaćim porazom od Omana (1-0) i tijesnom pobjedom u gostima nad Kinom (1-0).

Četverostruki prvak Azije, koji je sudjelovao na posljednjih šest svjetskih prvenstava, sada apsolutno mora pobijediti u utorak na svom terenu protiv Australije, koja je upravo protiv Omana (3-1) ubilježila rekordnu, 11. uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!