Predsjednik Barcelone Joan Laporta komentirao je odlazak Lionela Messija u redove PSG-a.

U razgovoru za katalonski radio RAC1 iznio je neobično razmišljanje da se nadao da će argentinski virtuoz ostati u Barceloni i igrati besplatno.

– Ne ljutim se na Messija. Znam da je imao veliku želju ostati, ali isto tako i velik pritisak zbog ponude  PSG-a. Znali smo da je ponuda vrlo jaka, ali do posljednjeg sam se trenutka nadao da će ostati u Barci i igrati besplatno. No nismo to mogli tražiti od igrača takve razine, objašnjava Juan Laporta.

Laporta je potvrdio da će Barcelona dići kredit od 1,5 milijardi eura za izgradnju novog stadiona i poslovnog kompleksa.

– Za vrijeme izgradnje stadiona igrat ćemo na stadionu akademije, a to će biti najviše jednu sezonu. Postoji opcija da igramo i na Montjuicu, ali radije bih da ostanemo u svojem okružju. Novi stadion bit će spektakularan. U poslovnom svijetu ne postoje nikakva jamstva, ali vjerujemo da će taj kredit biti pravi potez. To nije klasični kredit, nego ćemo ga početi vraćati tek kad počnemo ostvarivati profit. Radovi počinju sljedećeg ljeta, a novi stadion nosit će ime sponzora jer to donosi jako veliku zaradu, koja se ne može ignorirati, poručio je predsjednik Barcelone. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!