Na jučerašnji dan prije 19 godina od nogometa se revijalnom utakmicom oprostio legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban.

Svjetske i hrvatske nogometne zvijezde okupile su se na Maksimiru kako bi odale počast velikoj Bobanovoj karijeri.

Prisjetite se kako je to tada izgledalo u prilogu iz 2002. godine.

– Veliko, veličanstveno, nezaboravno i teško ponovljivo bilo je sve ono što se događalo danas od 17 do gotovo 20 sati ovdje na stadionu u Maksimiru. Na oproštaj Zvone Bobana došli su svi pozvani i oni koji su jedva hodali ozlijeđeni, došli su biti dio ovoga velikoga trenutka. Dinamo 90′ protiv Milana 90′, vidjeli smo ponovno na terenu Marijana VlakaMarka MlinarićaZlatka KranjčaraStjepana Deverića s jedne strane, a s druge strane RossijaMaldinijaAlbertinijaBaresijaDesaillyjaSavičevića, velikog Franka Rijkaarda, a počasni udarac izveo je i Marco van Basten, govorio je Božo Sušec u prilogu pa nastavio:

– A kasnije, kako je tu frcalo od zvijezda, naši Vatreni LadićJarniBilićŠtimacAsanovićŠuker, Boban je opet igrao, i Bokšić. Boban je i dao dva gola za Milan protiv Dinama 90′, završila je ta utakmica 3:1, ako je to nekome važno, zgoditak Bobana bio je predivan. Onda svjetske zvijezde zaista da se čovjek smrzne kad vidi tko je danas sve bio u Zagrebu, TaffarelSerginhoMatteus, od naših Tudor VidukaPapinWeahRui CostaLeonardoŠevčenkoRedondoRivaldo i svi drugi. Bio je zaista veliki i nezaboravni trenutak kojeg ćemo možda postati svjesni tek naknadno, što je doživo Maksimir, Zagreb i Hrvatska. Na kraju, valja reći samo – Hvala ti Zvone, hvala ti puno za sve što si nam napravio i vrati nam se opet na onaj način, na koji ćeš ti izabrati, u nogomet.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!