Mladi veznjak Hajduka Marko Brkljača uvršten je na listu među 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

Na listi se nalaze igrači rođeni 2004. godine, a među 60 imena samo je jedan hrvatski igrač, talentirani veznjak Hajduka. Guardian navodi kako je Brkljača “ljevonogi box-to-box” veznjak kojeg je već želio angažirati talijnski velikan Juventus. No, torinska “Stara dama” nije jedina koja prati 16-godišnjeg veznjaka.

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je U-17 reprezentativac Hrvatske, a bio je i član U-15 vrste.

Na listi najvećih svjetskih nada nalazi se i Španjolac Gavi koji je u srijedu bio jedan od najboljih igrača španjolske reprezentacije u pobjedi 2-1 protiv Italije u polufinalu Lige nacija.

Mladi veznjak Barcelone postao je najmlađi španjolski reprezentativac u povijesti, a nakon njegovog debija nahvalio ga je izbornik Luis Enrique. Gavija su otkrili Barcini skauti dok je imao samo 11 godina i doveli su ga iz Betisove akademije.

Među velikim nadama svjetskog nogometa četiri su Brazilca (AngeloMatheus NascimentoSavinhoVinicius Tobias), četiri Španjolca (Gavi, Julen Jon GuerreroRafael Obrador, Cristian Mosquera), tri Francuza (Badredine BouananiMogamed El ArouchLesley Ugochukwu), tri Portugalca (Goncalo EstevesHugo FelixAndre Gomes)…

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!