Svakih nekoliko mjeseci na raznim aukcijama pojavljuju se tenisice Michaela Jordana, a sada je upravo objavljena još jedna aukcija na kojoj se očekuje da će predmet biti prodan za čak milijun do milijun i pol dolara, piše Sothebys.

Riječ je o crveno-bijelom paru tenisicama “Nike Air Ships” koje je bivši igrač NBA darovao dječaku, skupljaču lopti, davnog 1. studenog 1984. Aukcijska kuća Sotheby’s najavljuje kako očekuje da tenisice budu prodane po najvišoj cijeni svih vremena kada je u pitanju obuća, ne samo sport.

Tenisice “Air Ships” dizajnirao je Bruce Kilgore, proizvedene su 1984. godine i bile su prva košarkaška obuća koju je Michael Jordan nosio kao NBA profesionalac. U predsezoni i prvim igrama te godine Michael je nosio bijelu i crvenu boju, te crnu i crvenu boju.

Trenutačni rekord, od kolovoza 2020. godine, među takvim stvarima drži par Jordanovih tenisica “Nike Air Jordan 1 High”, koji je nosio najbolji košarkaš svih vremena na utakmici 1985. Te tenisice su prodane za  615.000 dolara.

Aukcija će se održati 24. listopada.

PIŠE M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!