Iz Rijeke je za golemu obitelj hajdukovaca stigla tužna vijest. On nije bio ni trener, ni igrač, ni slavni vratar, stoper, fantazista, ni napadač… Ali je odigrao i te kako mnogo važnih utakmica za splitske “bijele” izvan čarobnog zelenog travnjaka. Bio je u svoje doba vrijedan član Hajdukova organizacijskog kotača zamašnjaka.

U 86. godini, dakle, umro je Kuzma Nadilo, dugogodišnji član i predsjednik Društva prijatelja Hajduka u Rijeci. Stara garda riječkih navijača Hajduka obavijestila je sve prijatelje i navijače Hajduka u Rijeci i šire da ih je napustio gospodin Nadilo. Hvala mu na svemu…

Bio je aktivan od samog osnivanja Društva prijatelja Hajduka u Rijeci 1967., a od kraja sedamdesetih bio je i predsjednik DPH sve do 2001.

Bio je jedan od najzaslužnijih za redovito organiziranje “Bilih noći” u Opatiji od 1977. godine koja je bila jedna od najposjećenijih zabava na tom području Istre i Kvarnera. Nositelj je brojnih Hajdukovih priznanja, kako nas informira Igor Sušić, također jedan od neimara podrške i simpatiziranja, izraza ljubavi spram Hajduka, na području Rijeke, Istre i Kvarnera.

Svako vrijeme nosi svoju romantiku, s gospodinom Nadilom odlazi komadić mozaika davnog već razdoblja kad bi Hajduk gostovao na Kantridi, kad bi se viđeni navijači okupili u hotelu Bonavia u srcu Rijeke, ili pak u hotelu Ambasador u Opatiji, da se vide i sretnu s veličinama “bijelih” i dogovore s funkcionerima neizostavnu organizaciju klupske zabave jednom godišnje…

Jednom bilo, sad se spominjalo…

PIŠE SLAVEN ALFIREVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!