Dan brige o mentalnom zdravlju je 10. listopada, a tim povodom oglasila se bivša tenisačica Jelena Dokić. Ona je na svom Instagram profilu podijelila fotografiju i opširan tekst u kojem je objasnila kada je fotografija nastala i kakva ju je situacija tada pratila.

Jelena je opisala da se borila s depresijom, anksioznošću i paničnim poremećajem te da je čak razmišljala sebi oduzeti život. Poslije se izvukla iz tog stanja.

image

– Ova fotografija me uvijek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tijekom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo nekoliko godina poslije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svijetu.

Nakon što sam se uspjela izboriti sa svim privatnim izazovima i izaći na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu s ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno sretni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svijest o mentalnom zdravlju i problemima.

image

Možda ne djeluje kao velika stvar to što netko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su obitelj, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem s još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze.

Ljudi nekada umanjuju vrijednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam puno vremena ili truda, a zapravo mogu imati veliki utjecaj. Znam koliko je meni to značilo na svakoj razini. Mora se više razgovarati o toj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan – napisala je Jelena Dokić.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!