U nastavku suđenja Amiru Zukiću i drugima u predmetu “Bosna”, jutros je saslušan aktualni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. On je svjedočio na okolnosti imenovanja Esad Džananovića na poziciju izvršnog direktora u “Elektroprivredi BiH”.

Džaferović, kako član Kadrovskog povjerenstva SDA, svjedočio je jutros o tome kako je donesen stav na ovom tijelu o Džananovićevom imenovanju, kojem se također sudi u ovom predmetu.

Na pitanje odvjetnice optuženog Zukića, Senke Nožice, je li ga ikada oko imenovanja Džananovića zvao Zukić i nešto od njega zahtijevao, on je rekao:

– Mene nikada nije kontaktirao gospodin Zukić, ili tražio bilo što o radu Kadrovskog povjerenstva SDA. Druge to morate pitati – rekao je Džaferović.

Džaferović je rekao da je Džananović uredno prošao natječajnu proceduru i da je vođenja rasprava oko imenovanja na sjednici Kadrovske povjerenstva. Ali, kako je rekao, on je na kraju jednoglasno izabran.

– Ne bih dozvolio da na mene itko utiče, pa ni Zukić – rekao je Džaferović.

Osim Džaferovića danas su svjedočili i Adnan Efendić iz Kadrovskog povjerenstva KS, te Abid Jusić iz Povjerenstva Općine Centar. Obojica su tvrdili da Zukić nije uticao na njih prilikom donošenja stava o imenovanju Dženanovića.

/HMS/

error: Content is protected !!