Bolnica u Celju nije htjela primiti četverogodišnjeg dječaka s opeklinama bez covid testa jer je kašljao. Morao je na Hitnom prijemu čekati 40 minuta, javlja RTV Slovenije.

Izvanredni stručni nadzor nad liječenjem dječaka s opečenom nogom, kojemu je po dolasku na hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na koronu, na što je morao čekati 40 minuta, pokazala je da ovaj vremenski odmak nije utjecao na tijek liječenja.

Bolnica se ispričala dječakovim roditeljima.

 “U bolnici žalimo i ispričavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola”, rekao je u priopćenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina. 

 “Čekali smo oko 40 minuta vani u autu. Dijete se grčilo od boli jer je imalo jake opekline. Bilo bi pošteno da tako malo dijete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa”, rekao je otac dječaka za RTV Sloveniju.

Komadina je izrazio žaljenje jer dječak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama.Ravnateljica bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je kako ubuduće neće biti odgode u liječenju hitnih pacijenata, čak i ako PCT uvjet nije ispunjen. 

Izvor:rtl.hr

error: Content is protected !!