PPD Zagreb poražen je od višestrukog prvaka Europe i aktualnog njemačkog prvaka Kiela u četvrtom kolu skupine A Lige prvaka s 36:28 (18:15) , što je treći europski poraz hrvatskog prvaka u novoj sezoni.

Hrvatska momčad izgubila je u prva tri kola od Aalborga (24:34) i Pick Szegeda (21:30), dok je remizirala protiv Elveruma (27:27). Tim remijem prekinula je niz od čak 17 poraza u elitnom europskom klupskom natjecanju, no već dva tjedna kasnije, večeras, vratila se – porazima, no teško je bilo nešto drugo očekivati u gostima kod stvarno moćne bundesligaške momčadi.

Gosti iz Zagreba počeli su dobro, vodstvom 0:2 golovima Čupića i Leimetera, vodili su i 1:3, no Bylik s dva i Jacobsen s jednim golom izjednačili su na 3:3 u osmoj minuti, a potom su Zagrepčani propustili realizirati tri napada zaredom pa su Horak i Reinkind odveli Kiel na 5:3.

Nije se dao Zagreb i nekoliko puta se u prvom poluvremenu primicao na gol razlike (9:8, 10:9, 12:11, 14:13, 15:14), a na odmor se otišlo s nevelikim vodstvom Nijemaca 18:15. Raritetan podatak iz prvog poluvremena – vratari Kiela, Niklas Landin i Dario Quenstedt, nisu imali nijednu obranu. Svih 15 šutova Zagrebovih rukometaša koji su išli unutar okvira završili su u mreži, a samo dva šuta su promašili. U realizaciji je prednjačio Ivan Čupić s pet pogodaka iz pet pokušaja.

Ipak, početkom  drugog poluvremena razbranio se Landin, a ključ je bio bijeg domaćina od 19:17 do 24:18 između 31. i 37. minute. U 41. minuti bilo je 27:19 za domaću momčad, a kad je u 47. minuti Wiencek zabio svoj jedini gol na utakmici za najvećih plus 10 (31:21) sve je bilo gotovo, PPD je do kraja tek ublažio poraz za konačnih osam pogodaka minusa.

Pobjednike je s osam golova predvodio Norvežanin Harald Reinkind, a sedam je iz samo osam udaraca na gol zabio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak. Ivan Čupić i Filip Vistorop su s po šest pogodaka predvodili PPD Zagreb.

Kiel je sa šest bodova iz četiri nastupa privremeno došao do drugog mjesta na ljestvici skupine A, a bodovno je izjednačen s Aalborgom. PPD Zagreb je s jednim bodom ostao na predzadnjem, sedmom mjestu.

Za tjedan dana rukometaši PPD Zagreba će u petom kolu Lige prvaka gostovati kod norveškog Elveruma.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!