Studenti 4. godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zamolili su čelnike ove visokoškolske institucije da im se omogući dodatni izvanredni ispitni rok iz svih predmeta s mogućnošću izlaska na sve preostale nepoložene ispite s obzirom na izvanrednu situaciju s COVID19 te za sve specifičnu i vrlo nepovoljnu akademsku godinu.

-Na mnogim kolegijima susreli smo se s opetovanim tehničkih poteškoćama pri održavanju online nastave i vrijeme prilagodbe je bio kratko, što je svakako utjecalo na samu kvalitetu izvođenja nastave i poremetilo nama studentima ritam učenja. Također, na Sveučilištu u Mostaru Filozofski fakultet, FPMOZ…. Svojim studentima omogućavaju izvanredne ispitne rokove imaju ih po 2 u svakom semestru i imaju mogućnost do 1.12. upisati diplomske studije! Ovih dana njihova Znanstveno nastavna vijeća su odobrili studentima dodatne rokove – navodi se u informaciji koja nam je dostavljena, te se dodaje kako prema dosadašnjoj praksi, studenti mogu polagati preostale (u većini slučajeva radi se o par ispita) tek za pet mjeseci.

-Sukladno čl.192 Statuta i čl.49.st.3. Pravilnika o studiranju Sveučilišta u Mostaru MOLIMO Znanstveno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta da donese odluku o održavanju izvanrednog ispitnog roka za studente završne 4.godine Pravnog fakulteta – navodi se na kraju dopisa. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!