Dva mjeseca nakon Olimpijskih igara ponajbolji svjetski gimnastičari i gimnastičarke ponovno su u Japanu. Sljedećeg tjedna u Kitakyushu počinje Svjetsko prvenstvo. 

Tin Srbić i Ana Đerek odlučili su propustiti ovu svjetsku smotru. Put Japana otišlo je pet hrvatskih gimnastičara i jedna gimnastičarka. Najviše se očekuje od Filipa Udea Aurela Benovića.

Kao i za vrijeme Olimpijskih igara domaćin je suočen s brojnim problemima u organizaciji.

– Prvo ću početi s tim korona mjerama. Već od slijetanja u Japan prate svaki naš korak. Mislim da smo jedno 5 ili 6 sati čekali na aerodromu, sva ta testiranja, skupili dosta papirologije. Prate svaki naš korak. Imamo neke aplikacije dvije instalirane gdje se moramo javljati ako nas slučajno nazovu. Ne smijemo iz hotela, znači u karanteni smo u hotelu. Taxi nas vozi do dvorane, na večeru i ručak. Stalno su nam za petama. Ne možemo se nikako odvojiti, rekao je Ude koji se nada plasmanu u finale:

– Što se tiče gimnastike, naravno, želja mi je da uđem u finale, da napravim najbolje što mogu. Konj je malo mekši nego inače ja treniram, ali nadam se da ću se u ovih šest dana uspjeti priviknuti i odraditi vježbu kao i na treningu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!