Ne prestaju prepucavanja oko zagrebačkog Holdinga. Oporba i dalje inzistira da se o aktualnom stanju raspravlja na skupštini. A aktivist i redatelj Dario Juričan nije želio reći tko ga je prije 10 dana pozvao da posreduje na sastanku Sandre Benčić i bivšeg šefa uprave Holdinga Nikole Vukovića. 

Juričan: Bio sam medijator među suprotstavljenim stranama 

Odgovarajući na pitanja novinara o detaljima nedavnog sastanka između saborske zastupnice Možemo! Sandre Benčić te bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića, Juričan je izjavio da je on bio samo medijator među suprotstavljenim stranama.

Svrha mog dolaska na sastanak u ponedjeljak, 4. listopada., bila je medijacija među stranama. Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja, a ja u istome ne mislim sudjelovati, rekao je Juričan. Unatoč inzistiranju novinara, nije želio otkriti tko ga je pozvao na sastanak, ustvrdivši da je to nebitno.

Kazao je da je za probleme između Vukovića i Gradske uprave doznao večer prije sastanka, a da je odlučio u svemu sudjelovati radi javnog interesa. Na pitanje je li prije sastanka itko potpisao izjavu o povjerljivosti prije tog sastanka, rekao je kako je ‘razvidno da čak ni članovi Uprave Zagrebačkog holdinga tu izjavu nisu potpisali’, a nije želio niti odgovoriti na pitanje je li pri ministarstvu registriran kao medijator, dobacivši da je pitanje lukavo.


– Ovo je prvi i zadnji puta da u nečemu takvome sudjelujem, zaključio je Juričan. 

Ni Sandra Benčić nije željela dodatno objašnjavati razlaz gradske uprave i bivših članova Holdinga. Ovakvo objavljivanje priopćenja, kaže, krajnje je neuobičajeno u poslovnom svijetu.

– Iz svih tih objava se jasno vidi da tu nema ništa, da nema ništa protuzakonito, nego da se radi o prepričavanju nekih razgovora, kazala je.”

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izrazio je žaljenje što je sve završilo teškim riječima. Kazao je kako su nova tri člana Uprave Holdinga već dobro upućena u posao. Natječaj za četvrtog člana je u tijeku i sve će dalje ići svojim tokom, dodao je.

Zastupnici Mosta u gradskoj skupštini pozivaju bivšeg predsjednika Uprave Holdinga Nikolu Vukovića da kaže na koga misli kad govori da se pokušava upravljati iz sjene. Marko Sladoljev poručio je da se radi o vrlo opasnoj tezi kad to kaže “jedan od najbližih suradnika, kojeg je sam Tomašević izabrao”.

Zaposlenici Holdinga apeliraju na brzo rješavanje krize upravljanja

– Mislimo da je žurno, što se tiče nove Uprave holdinga, da se što prije završi izbor novih voditelja podružnica. I onda možemo krenuti u razgovor oko reorganizacije, sistematizacije. To moraju novi ljudi odraditi, kazao je Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb.

Dok se to ne dogodi, sindikati su, baš kao i cijeli grad, do daljnjega – na čekanju.

Juričan još uvijek nije Bandić: Ministar Malenica ne provodi odluku suda

Juričan 
je ustvrdio da ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica ne provodi rješenje Visokog upravnog suda kojim mu je, nakon dvogodišnjeg postupka, dopuštena promjena osobnog imena u Milan Bandić, pa je najavio da će mu zato pozvati policiju.

Pravna trakavica oko promjene osobnog imena u Milan Bandić još nije gotova, kazao je Juričan na konferenciji za medije istaknuvši da si, unatoč nedavnoj sudskoj presudi, još uvijek ne može izvaditi novu osobnu iskaznicu s imenom Milan Bandić.

Za to je optužio ministra Malenicu, rekavši da opstruira i ne provodi odluke Visokog upravnog suda jer mu je tom presudom nedavno napokon dopuštena promjena imena. No, ministar Malenica još uvijek nije naložio matičnom uredu da se izvrše promjene i u nju upiše novo ime Darija Juričana – Milan Bandić, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

– Mi sad imamo presudu tog Visokog upravnog suda, koju sam zaprimio 23. rujna, a ministar Malenica osobno opstruira, sabotira i ne provodi odluku Visokog upravnog suda. Time ometa izvršenje pravde i čini kazneno djelo, zaključio je Juričan.

Ustvrdio je da ministar Malenica ‘grubo krši zakon’, najavivši da će izvršiti svoju građansku dužnost i sutra u 8 ujutro doći ispred Ministarstva uprave i pravosuđa i Malenici pozvati policiju.

Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji, zato što krši Ustav, zakon i ne poštuje presude Republike Hrvatske, izjavio je Juričan i iz džepa izvadio lisice s rozim perjem, rekavši da će sutra njima ministra Malenicu ‘spriječiti u eventualnom bijegu od policije’.

Sud ukinuo sva rješenja kojima su Juričanu osporavali pravo na promjenu imena

Juričanova odvjetnica Ljiljana Maravić-Pirš izjavila je da je presudom Visokog upravnog suda, zaprimljenoj 23. rujna, ukinuto niz rješnja kojima su Ministarstvo uprave i Grad Zagreb, Juričanu u zadnje dvije godine pokušavali osporiti pravo na promjenu osobnog imena.

Najnovijom presudom na snazi je ostalo rješenje Gradskog ureda za opću upravu od 3. svibnja 2019. godine, na temelju kojega je Dario Juričan prvotno izradio svoju osobnu iskaznicu na ime Milan Bandić, a koja mu je nakon toga, zbog poteza grada i ministarstava, ta osobna bila poništena.

U međuvremenu je na troškove sudskog postupka, kako tvrdi, potrošeno oko 60 tisuća kuna, iako je prvotni trošak bio svega 35 kuna administrativne takse.

Ako želite promijeniti ime u Milan Bandić, trošak je oko 60 tisuća kuna, komentirao je Juričan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!