Ekvadorskom biciklistu Richardu Carapazu ove će godine biti ukazana čast za osvajanje zlatnog olimpijskog odličja u cestovnoj utrci na Olimpijskim igrama u Tokiju, time što će utrka po njegovoj rodnoj državi u svom 38. izdanju nositi njegovo ime, najavila je u srijedu ministrica sporta Andrea Sotomayor.

Utrka po Ekvadoru bit će održana od 13. do 20. studenog i imat će osam etapa, a na njoj će natjecatelji prijeći ukupno 1197 kilometara.

– Velika je čast da će utrka nositi moje ime. To je najvažniji biciklistički događaj u državi, izjavio je olimpijski pobjednik i trećeplasirani s ovogodišnjeg Tour de Francea, čime je kompletirao kolekciju postolja u ukupnom redoslijedu na sve tri Grand Tour utrke.

Naime, Carapaz je prvi put iznenadio kad je 2019. osvojio Giro d’Italia i postao prvim ekvadorskim biciklistom koji je trijumfirao na Grand Tour utrci, a prošle godine je bio drugi na španjolskoj Vuelti.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju je slavio bijegom u završnici vrlo zahtjevne utrke i tako postao tek drugim ekvadorskim sportašem u povijesti koji je ponio naslov olimpijskog pobjednika, nakon hodača Jeffersona Pereza koji je bio najbolji na 20 km 1996. u Atlanti.

Carapaz planira nastup na dijelu utrke po Ekvadoru na kojoj će nastupiti 11 momčadi iz Bolivije, Kolumbije, Ekvadora, Guatemale, Meksika i Perua.

– Bit će to odlična vožnja, izjavio je 28-godišnji olimpijski pobjednik.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!