Sastanak dužnosnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u BiH održan je u Istočnom Sarajevu, a od 28 pozvanih predstavnika veleposlanika zemalja, sastanku se odazvalo njih 11.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH za RTRS potvrđeno je da ovo nije bio sastanak s veleposlanicima Kvinte.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisustvovali su i predsjednici političkih stranaka vladajuće koalicije u RS Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Predstavnici Veleposlanstva Velike Britanije naveli su da ne sudjeluju na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu s predstavnicima institucija Republike Srpske.

– Nećemo prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali smo gospodinu Dodiku ponudili sastanak s nama i partnerskim veleposlanstvima, u prikladnijem formatu – rečeno je Feni u Britanskom veleposlanstvu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!