Nedavno je među ljubiteljima rock i metal glazbe odjeknula velika vijest – Dino Jelusić je postao član britanske grupe ‘Whitesnake’. Skupa s njima će otići na turneju kojom će se oprostiti od publike ‘Farewell Tour’, a sada je Dnevni avaz otkrio i kada će se održati prvi koncert.

– Stigle su čestitke, stvarno, od svih živih. Nermin Puškar Puško mi se javio, između ostalih, Muris Varajić, itd. Od hrvatskih su tu bili Pero Galić, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Massimo, Jacques Houdek. Na društvenim mrežama apsolutno svi s domaće i svjetske scene koje volim i cijenim, rekao je Jelusić i ispričao kako je došlo do sudbonosnog poziva.

image

– Gitarist ‘Whitesnakea’ Joel Hoekstra je pokazao nekoliko mojih videa Davidu Coverdaleu i čovjek se oduševio i pozvao me u bend. Naravno, priča nije baš toliko jednostavna, jer da bih oduševio čovjeka tim videima, morali su biti bolji od drugih. Tako da iza toga stoji puno vremena i rada, pojasno je pjevač.

image

Još nije stopostotno siguran koja će biti njegova uloga u novom bendu.

– Bit ću klavijaturist, svirat ću gitaru na nekoliko pjesama, frontmen je spominjao da želi da moj glas bude dio novog “Whitesnake“ identiteta i da ću imati solo točku usred koncerta. To je zasad sve što znam.

Ipak, sada već zna da će prve probe početi sredinom travnja, a prvi koncert je zakazan za 2. svibnja 2022.

Piše PSD

error: Content is protected !!