Julien’s Auctions od ponedjeljka u New Yorku izlaže više od 800 haljina, hlača, kratkih hlača, cipela, donjeg rublja, naočala, glazbenih instrumenata, knjiga i ploča…, pokojne britanske pjevačice Amy Winehouse, procijenjenih ukupno na “milijun do dva milijuna dolara”, kao uvod u aukcije na Beverly Hillsu 6. i 7. studenoga.

image

– Vrlo je teško organizirati aukcije s roditeljima preminulog djeteta – rekao je Martin Nolan, direktor Julien’s Auctionsa, predstavljajući AFP-u kolekciju osobnih stvari britanske glazbenice koja je umrla 23. srpnja 2011., u dobi od 27 godina, nakon konzumacije alkohola.

– Događaj je vrlo osjetljiv i trebalo im je neko vrijeme da pristanu donirati (predmete) shvaćajući, naravno, da će obožavatelji, muzeji, kolekcionari iz cijelog svijeta htjeti posjedovati te predmete – pojasnio je Nolan.

Nolan tvrdi da su roditelji Amy Winehouse, Mitch i Janis, željeli kroz ovu prodaju sačuvati “nasljeđe i sjećanje” svoje kćeri i prikupiti sredstva za svoju zakladu kako bi pomogli mladim odraslim osobama koje pate od ovisnosti o drogama i alkoholu. Britanska umjetnica, nekoliko puta nagrađena za album “Back to Black” 2006. godine, uvijek je evocirala svoja osobna iskustva ovisnosti o alkoholu i drogama u pjesmama.

image

Posljednji Amyn koncert u lipnju 2011. bio je u Beogradu. Pjevačica je bila alkoholizirana te ju je publika izviždala, a mnogi su napustili dvoranu. Turneja je otkazana, a Amy Winehouse je preminula mjesec dana kasnije.

Amy je te večeri nosila zeleno-crnu mini haljinu sa svilenim uzorcima cvijeća i bambusa, koju je dizajnirala stilistica Naomi Parry. Odjeća se procjenjuje na svotu između 15.000 i 20.000 dolara.

– Sve ove haljine predstavljaju Amy, fantastičnu glazbenicu, ali i modnu ikonu – rekao je Nolan.

Piše M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!