Prošlog tjedna u Slavonskom Brodu uhićena je O. L. (47) iz Srbije koja je pružala ilegalno estetske korekcije.

Nedugo nakon puštena je iz pritvora, a po povratku u Srbiju oduzeti su joj svi medicinski preparati i instrumenti za koje nije imala potrebnu dokumentaciju. Naime, ubrizgavala je dermalne filere pacijentima, ali bez radne dozvole prenosi Blic.

Podsjećamo, protiv O. L. klijenti iz Srbije su u lipnju ove godine podnijeli tužbu zbog neprofesionalnog izvođenja postupka estetske kirurgije za koje i sumnjaju da je izvodila bez kvalifikacija.  Strašne posljedice ostale su na ljudima, a nekima je značajno zdravstveno stanje pogoršano.

Kaznenu prijavu protiv O. L. i njezine dvije suradnice iz salona “Solotubelez”  podnijelo je Udruženje interdisciplinarne estetske i anti-age medicine Srbije “SESIAM” , a nakon toga policija je krenula u prikupljanje informacija.

Pretpostavlja se da je bez ikakvog zvanja medicinskog ili stomatološkog fakulteta obavila medicinske zahvate ženama koje su dolazile u njen salon na Novom Beogradu radi tretmana hijalurona.

Navodno, iako nije upisana u registar liječničke komore, O.L. je putem svog Instagram računa “Solotubeleza” nudila usluge izbjeljivanja zubi, ruske usne i liječenje hijaluronom.

U kaznenoj prijavi navodi se da je osumnjičena promijenila adresu svojih salona kako bi izbjegla inspekcijsku kontrolu, a upitno je i kako je nabavila botoks jer ovlašteni distributeri isporučuju te pripravke tek nakon inspekcijske i dozvole Ministarstva zdravlja.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!