Zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost. Na pojedinim dionicama vidljivost je ispod 100 metara, pa se savjetuje vozačima da voze maksimalno oprezno i obavezno drže odstojanje između vozila. 

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11. te da treba na vrijeme zamjeniti gume na vozilu.

Iz BIHAMK-a navode da je tijekom listopada i studenta, u jutarnjim i večernjim satima, povećan broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja prometnih nezgoda te se apeluje na vozače da budu oprezni.

Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave prometa u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. Tijekom dana, kroz tunel se prometuju naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno prometuje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1  Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Izvor:BIHAMK

error: Content is protected !!