Prije nekoliko dana španjolska je policija razbila narkokartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Europu.

U akciji je sudjelovala policija iz nekoliko zemalja, a tijekom nje zaplijenjeno je više od 4 tone kokaina i uhićeno je više od 60 osoba. 

 Među njima je i Zlatan Petrović (40) za kojeg se vjeruje da je jedan od vođa balkanskog kartela. Pratila ga je španjolska policija, nakon što su od kolege iz Slovenije primili dojavu da se Petrović skriva u Gironi. Petrović je od ranije poznat policiji. Naime, “nanjušili” su ga 2020. godine, dok su vodili istragu o bandi koja je švercala marihuanu. Od tog trenutka bio je na njihovom radaru i policija je počela pratiti svaki njegov korak.

Petrović je živio u mirnom dijelu Girone, gdje je imao tri kuće u jednoj ulici. Nastojao je ne upadati u oči, a svakodnevica mu se razlikovala od rutine bilo kojeg narkobosa.

Naime, Petrović se ponašao kao poslovni čovjek. Išao bi na sastanke s ljudima uključenim u trgovinu drogom. Osobno se nikada nije miješao u posao, odnosno nije izravno sudjelovao u organizaciji prijevoza. On i supruga živjeli su u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dvije je iskoristio za svoj posao. Sve tri kuće bile su dobro osigurane i pokrivene sigurnosnim kamerama.

Na dan uhićenja policija je u jednoj od kuća pronašla nekoliko paketa marihuane. Vjeruje se da je ovdje bio organiziran uzgoj i prodaja marihuane, a zatim bi se novac od ovog posla uložio u kupnju kokaina, koji je kartel dodatno prošvercao u Europu.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!