Košarkaši Los Angeles Lakersa slavili su u uzbudljivoj završnici protiv Memphis Grizzliesa 121:118 upisavši prvu pobjedu u novoj NBA sezoni. 

U redovima poraženih Grizzliesa, kojima je ovo bio prvi poraz nakon uvodne dvije pobjede, sjajnu partiju pružio je Ja Morant upisavši čak 40 poena uz deset asistencija, no na kraju mu se zatresla ruka.

Dvije i pol sekunde prije kraja utakmice Lakersi su vodili 119:116, a pri Morantovu pokušaju šuta za tricu, prekršaj je napravio Kent Bazemore. Morant je bio precizan prva dva puta, no treće slobodno bacanje kojim bi Grizzliesi stigli do izjednačenja, promašio je. U preostalom vremenu Anthony Davis je pogodio dva slobodna bacanja za konačnih +3 Lakersa.

Kod Lakersa se iskazao igrač s klupe Carmelo Anthony koji je bio prvi strijelac svoje momčadi s 28 koševa u isto toliko odigranih minuta. Davis je dodao 22 koša, LeBron James 19, a Russell Westbrook 13 uz 13 asistencija.

Osim Moranta, u redovima Grizzliesa i preostala četvorica iz startne petorke su zabilježila dvoznamenkasti učinak. Desmon Bane ubacio je 17 poena, Steven Adams 14 uz 16 skokova, De’Anthony Melton 13, a Jaren Jackson Jr. 12.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!