HKK Široki slavio je u četvrtom kolu Košarkaškog prvenstva BiH nad KK Sparsom rezultatom 80:72 u susretu igranom u četvrtak na Pecari.
 
Prvi okršaj ovih dvaju klubova u novoj sezoni donio je sličnu predstavu koju su ljubitelji loptanja pod obručem gledali i prošle sezone. Bila je to tvrda utakmica s dosta agresivnosti i trke u kojoj su ovoga puta slavili Širokobriježani. 
Prvi dio druge četvrtine protekao je u izjednačenoj borbi, ali Široki u posljednje četiri minute radi seriju 8:0 i na predah se odlazi s rezultatom 23:20.
 
U drugoj četvrtini Široki ubacuje u brzinu više i polako počinje stvarati izraženiju rezultatsku prednost, u čemu su se posebno iskazali Josip Bilinovac i Ive Ivanov. Široki dobiva ovu dionicu s 22:13 pa se na poluvrijeme otišlo s ukupnih 45:33 za Široki.
 
Treća četvrtina nastavljena je u istom ritmu. Široki je držao sigurnu prednost i Spars nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i u posljednji period igre domaćini ulaze sa 7 poena prednosti.
 
Konačni rezultat na semaforu pokazivao je 80:72 u korist Širokog koji je tako upisao četvrtu prvenstvenu pobjedu.
 
Najefikasniji kod domaće momčadi bili su Ivanov s 19 poena i 8 skokova, Bilinovac s 18 poena i Vučić s 12 poena. Kod gostiju Durnik je ubacio 20.izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!