Nakon redovitog kola Prve HNL, prije reprezentativne stanke, u emisiji Studio 4 komentirali su Zdravko Reić i Mario Zorko uzbudljivi tjedan pred nama, ali i novi kiks Dinama.

– Dinamo ove sezone pokazuje dva lica, jedno europsko i jedno mizerno kao protiv Lokomotive.

– To je jedno te isto lice, od početka sezone. Dinamo nema kontinuitet, malo ih je ponijela ta pobjeda, ali Rapid je na razini Lokomotive. Dana je prevelika dimenzija koga je Dinamo pobijedio. Nema kontinuiteta niti igre. Jedan veliki nered. Krznar se ne smije zamjeriti igračima, ali je rekao da je bilo sebičnosti.

Osijek i dalje igra ispod svoje razine, Rijeka je iz jedne prilike riješila solidni Šibenik.

–  Rijeka igra najbolje s obzirom na to da je promijenila sve igrače, morali su otići Štefulj, nema Nevistića, Andrijaševića, ali su tu neki drugi, Drmić, Ampem, oni zabijaju najviše golova, nadodao je Zorko.

Je li sve u treneru i kako je Hajduk igrao te kako stoje favoriti trenutno? 

–  Teško je kazati odmah na početku, sad ostaje samo žaliti za onim što je radio Gustafsson. Mi moramo znati da je Hajduk u velikim utakmicama iz tri utakmice osvojio samo jedan bod. Jasno je da je sve u treneru, Dambrauskas je ostavio na mene odličan dojam, imam puno povjerenje u njega, rekao je Reić.

–  Osijek je zagonetka jer nema efikasnosti, Mierez fali, ako bi on igrao kao lani, Osijek bi bio favorit. Ali Dinamo ima dvije utakmice manje i kad se to odigra onda će se dobiti prava slika odnosa. Pogotovo na proljeće jer Dinamo je strašno opterećen Europom, komentirao je Reić favorite za naslov.

Ima li šanse da na Maksimiru vidimo Keka ako ne produži ugovor sa Slovenijom?

– Ako Dinamo obrani naslov, ja ne vidim da je to s Krznarom, ovdje smo u studiju govorili kako ovo s Gustafssonom predugo traje, čini mi se da će Krznar dočekati ovu zimsku pauzu, ali možda već sad u iduće dvije utakmice ode. Dinamo igra derbi s Osijekom pa doma s Genkom, dolazi i Hajduk. Nisam siguran da će proći to. Mislim da se na veliko razgovara o novom treneru. Čini mi se da će Dinamo ući u proljeće s novim trenerom.

Na red su došla pitanja i o reprezentaciji, komentirali su zdravstveno stanje igrača i pozive Petkoviću i Majeru

– Mislim da neće opteretiti Modrića za obje utakmice. Vratio je Majera i Petkovića, kojemu je ovo veliki bonus. Dobra vijest je i što će doći Brekalo i Sučić. Ne smije biti pogrešnih koraka. Šest bodova se mora uzeti. Prvo se mora pobijediti Malta, rekao je Zorko.

–  Obrana treba igrati besprijekorno, što se tiče ove utakmice s Maltom, mi možemo i bez Modrića. Ako ne uspijemo onda ni ne zaslužujemo da idemo na Svjetsko prvenstvo. Bit će ovdje u Splitu teško, bez obzira na rasprodani stadion. Jedna od stvari koja može odrediti utakmicu je vrijeme. Izgleda da će biti kiša i to ne bi bilo dobro, jer neće biti tečnosti u igri, nadodao je Reić.

O tome tko treba biti u prvih jedanaest Reić je rekao kako je ovo njegovo mišljenje, ali da će izbornik najbolje procijeniti.

– Ja bih stavio u napad i Petkovića i Livaju. Oni bi mogli izluditi Ruse. Livakovića ne bih mijenjao, to su utakmice gdje ne treba praviti eksperimente, da je Ivušić tu, rekao bih neka on brani.

Kakvu utakmicu očekujemo protiv Rusa?

– Ovo će biti utakmica za ratnike, mi moramo dobiti tu Maltu. Ona je utakmica gdje se mogu isprobati neki igrači. Utakmica u Splitu će biti jedna prava ratnička, Rusi igraju tako i imaju taj zanos da zadrže to prvo mjesto i odu na prvenstvo s novim izbornikom, rekao je Zorko. 

Koliko su važne tribine i samopouzdanje igrača ali i izbornika?

– Poljud daje jednu sigurnost, držim da je vrijeme da se navijači iskažu, ne samo iz Splita već i ostali. Dalić je bio autor želje da reprezentacija igra na Poljudu, zaključio je Reić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!