Hrvatski izbornik Igor Bišćan dao je izjavu uoči novog okupljanja hrvatske mlade reprezentacije. Mladi Vatreni igraju protiv Estonije u Puli, a zatim protiv Austrije u gostima.

– Protiv Estonije smo apsolutni favoriti, tu očekujem tri boda, nastavak našeg pozitivnog rezultatskog niza i nakon toga potpuno suprotna utakmica. Idemo u goste ekipi koja je sad sigurno jako kvalitetna, a budući da su izgubili bodove koje nisu planirali izgubiti u situaciji su kojoj nemaju više pravo na neki kiks. Možemo se spremiti na to da će biti izuzetno motivirani i dodatno opasni po nas. No najvažnije je da budemo svjesni da imamo prvo Estoniju i da moramo završiti taj posao i nakon toga nas čeka jedna jako zahtjevna utakmica. Pozitivni smo, imamo razloga za optimizam, dečki su do sada uvijek odgovorili super kvalitetno na sve te izazove, rekao je Bišćan.

O novim imenima na okupljanju, koji su uglavnom iz HNL-a izbornik je poručio:

– Mijenja se popis, uvijek nekolicina igrača svojom formom i kvalitetom zaslužuje da ih se pozove. S druge strane, neki zbog ozljeda ili nedostatka kontinuiteta moraju jednostavno otpasti. 

Kakva je situacija s ozljedama?

– Ima naznaka da bi moglo biti izostanaka, čekamo rezultate nekih liječničkih pregleda, vjerujem da ćemo biti pametniji za par sati. 

Kakvu utakmicu očekujemo protiv Estonije?

– Neće to biti kao protiv San Marina. Estonci ne primaju puno golova, tvrdi su, dosta pristojno organizirani, imaju natjecateljski mentalitet. Nisu zabili još niti jedan gol jer su limitirani u kreaciji, ali što se tiče fizike dovoljno su ozbiljni te i mi moramo biti ozbiljni kako bi osvojili tri boda. 

Bartol Franjić je komentirao napornu sezonu, gdje odmah iza klupskih obveza idu reprezentativne:

– Naporno nam je svima, kako nama tako i drugima. Moramo imati sad fokus na reprezentaciju, zaboraviti na klubove. Odraditi ovo na najbolji mogući način. S maksimalnim brojem bodova.

– Nije me bilo prošli ciklus, gledao sam preko televizije, ponosan sam na rezultate, idemo s pozitivnim duhom protiv Estonije i protiv Austrije. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim tempom i time si otvoriti vrata za prolazak na Euro. Ovakve utakmice su najgore, moraš se dodatno motivirati da bi pobijedio, onda idemo u Austriju, to je borba za prvo mjesto, rekao je Franjić o novim izazovima za mladu reprezentaciju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!