Povjerenje koje su krovne svjetske nogometne institucije ukazale sudačkoj trojki iz BiH, Davoru Belji, Irfanu Peljti i Senadu Ibrišimbegoviću koji će uskoro suditi svoju prvu utakmicu Lige Prvaka mnoge je iznenadilo, no ne i Gorana Paradžika, predsjednika Udruge nogometnih sudaca Županije Zapadnohercegovačke.

Paradžik koji je dobar poznavatelj nogometnih prilika te ujedno i sudac sa najviše odsuđenih utakmica u Premier ligi BiH je još ljetos najavio ovakav scenarij gostujući u programu Radija Ljubuškog.

Tada je na pitanje zašto nema bosanskohercegovačkih i hrvatskih sudaca na najvišim razinama iznio svoje mišljenje kako će bh. suci čak i prije hrvatskih doći na najjaču sudačku listu, što se sada i dogodilo.

Bh. trojka Beljo, Peljto i Ibrišimbegović će 24. studenog u 18:45 sati suditi utakmicu Lige prvaka između Bešiktaša i Ajaxa, čime će biti ispisane nove stranice povijesti bh. sporta.

Ovo je prvi put da sudačka trojka iz BIH sudi utakmice Lige prvaka, a ako u Turskoj odrade dobar posao, za očekivati je kako će u budućnosti dobiti i nove prilike suditi na najvišoj razini.

Poslušajte što je ljetos govorio Paradžik koji je dao i zanimljiv osvrt na stanje sa nogometnim suđenjem u regiji

Čitava emisija od ljetos

error: Content is protected !!