Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ružica Mikulić kazala je kako se nada da će se uskoro postići dogovor s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a kako bi generalni štrajk, koji je počeo jutros, što prije završio.

– U stalnom smo kontaktu sa sindikatima, kako ja, tako i predsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija. Dogovarali smo na zadnjem sastanku, kada su oni tražili povećanje plaća, da će dobiti povišicu od pet posto sada, ali nismo mogli obećati dodatnih pet posto oko Uskrsa i pet posto 1. rujna sljedeće godine, što su oni tražili, jer nismo sigurni kakvo će biti punjenje proračuna. Tu su nastali prijepori te je u konačnici to razlog zbog kojeg je došlo do štrajka – kazala je ministrica Mikulić u izjavi za Fenu.

Dodala je kako će na današnjoj sjednici županijska Vlada zauzeti stav o tom pitanju.

– Sada trenutno nemamo nikakvih ponuda, sjednica Vlade je u tijeku i moguće je da se dogode nekakvi pomaci. U konačnici, najprije moramo imenovati ljude koji će biti u mirovnom vijeću ispred Vlade ZHŽ, pa ćemo sve rješavati u hodu – kazala je ministrica.

Dodala je kako se nada da će “biti dovoljno pameti i s jedne i s druge strane te da se štrajk neće razvući u nedogled”.

Generalni štrajk u sedam srednjih škola i jednoj srednjoj glazbenoj školi Zapadnohercegovačke županije započeo je jutros. Glavni razlog za generalni štrajk je nepostojanje kolektivnog ugovora te nezadovoljstvo sindikalista visinom plaća.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!