Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović osvrnuo se u podcastu Sportskih novosti na situaciju u zagrebačkoj Ciboni, donijevši i nove informacije o zaduženosti kluba iz Savske.

– Kroz dan-dva, do kraja tjedna, Ciboni će na FIBA-i biti blokirana s tri BAT slučaja u visini 100 tisuća eura. Donatas Sabeckis 57 tisuća eura, Roberto Kovač 21 i Fran Pilepić 21 tisuću eura, a to je samo za sezonu 2018./2019, s time da ne znamo što nas još čeka tokom sezone nakon toga. U ovom trenutku moraju platiti 100 tisuća eura da bi uopće mogli nekoga dovesti. Cibona to proteklih godina nije plaćala sve do ljeta. Preko ljeta bi pronašla novce, platila i licencirala igrače. Do kraja godine govorimo još o slučajevima u visini 180 tisuća eura. Tu se radi o BilinovcuNovačićuLjubičiću, dvojici trenera, Nazoru i Veliću. Novca nema i to je problem Cibone.

Ustvrdio je i kako je Cibonin dug udvostručen samo u zadnje četiri godine.

– Ja sam iz Cibone otišao sa završetkom predstečajne nagodbe, znači početkom 2017. godine. Tog trenutka je dug Cibone bio 16 milijuna kuna. Koliko znam, predstečajna nagodba nije redovito servisirana, akumulirali su se novi dugovi i moja najoptimističnija procjena je da je Cibona sad dužna oko 30 milijuna kuna, rekao je Petrović.

Petrović i novinar Tvrtko Puljić istaknuli su u podcastu i kako CIbona zadnjih godina preživljava isključivo dobrom voljom Grada Zagreba. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!