Nakon 695 dana i čak 23 utakmice bez slavlja, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb su napokon upisali pobjedu u Ligi prvaka.

U susretu osmog kola A skupine Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni pobijedio Meškov Brest s 31-24 (14-14) ostvarivši prvu pobjedu ove sezone, ali i prvu nakon 22. veljače 2020. kada je u Areni pao danski Aalborg. Nakon toga, uslijedio je nevjerojatan niz rezultata od 23 utakmice bez pobjede.

PPD Zagreb i bjeloruski Meškov Brest su prošlog tjedna odigrali neriješeno (30-30), premda je hrvatski sastav bio bliži pobjedi. U uzvratu je momčad Ivice Obrvana zasluženo slavila prekinuvši crni niz.

Hrvatski prvak je dobro otvorio susret i u prvih 15 minuta u dva navrata je imao četiri gola prednosti (8-4, 9-5). Međutim, Meškov se oporavio i u nastavku poluvremena je zaigrao daleko bolje pa se na odmor otišlo rezultatom 14-14.

Gosti su u nastavku susret poveli 16-14 i 17-15, no PPD je serijom 4-0 stigao do +2 (19-17). U 47. minuti bilo je +4 (24-20), no gosti su se vratili u život s dva gola u nizu. Osam minuta prije kraja momčad Ivice Obrvana otišla je na pet golova prednosti (27-22) načinivši korak bliže pobjedi. Meškov se nije predavao, smanjio je na 27-24, no više od toga nije išlo. Zagreb je na koncu slavio s 31-24.

Najefikasniji igrači u redovima PPD Zagreba bili su Ivan Čupić s osam golova, Zvonimir Srna sa sedam i Sandro Obranović s četiri gola. U u suparničkim redovima najefikasniji su bili Jaka Maluis sa šest i Mikita Vailupau s pet golova.

PPD Zagreb - Meškov Brest

U drugom susretu iz ove skupine Aalborg je pobijedio THW Kiel s 35-33 nanijevši njemačkom sastavu drugi poraz ove sezone.

Danski sastav je do pobjede predvodio Lase Nikolaj Christensen s devet golova, dok je Lukas Sandell zabio šest pogodaka. Kod Kiela Niclas Ekverg je zabio sedam golova, a Patrick Wiencek Miha Zarabec po pet golova.

Montpellier je bio bolji od Elveruma 39-32. Hugo Descat je zabio 11 golova za Francuze, dok je Marin Šego imao 11 obrana. Suparnike je predvodio Tobias Schjolberg Grondahl sa sedam golova.

U posljednjem susretu iz skupine u četvrtak se sastaju Vardar i Pick Szeged.

Na ljestvici vodi Montellier s 13 bodova, Kiel ima 11, a Alborg 10 bodova. PPD Zagreb je sedmi s četiri boda, dok je Meškov zadnji s jednim bodom.

U susretu iz B skupine Kielce je pobijedilo Barcelonu s 29-27.

U pobjedničkim redovima najefikasniji je bio Alex Dušebajev s osam golova, dok je Igor Karačić zabio dva gola. Kod Barce Aitor Arino Bengoechea je zabio pet golova, dok je Luka Cindrić postigao pet golova.

Na ljestvici vodi s 14 bodova ispred Barcelone koja ima devet bodova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!