Dinamo večeras igra utakmicu 5. kola Europske lige, a pobjedom bi i matematički osigurao europsko proljeće. 

– Objektivno bi za Dinamo bio korak unazad kada bi završio treći i natjecanje nastavio u Konferencijskoj ligi. Velika prilika je tu, Dinamo je pokazao u prvoj utakmicu u Belgiji gdje je slavio 3:0, nema tu nekih dramatičnih razlika. Genk ima svoje probleme i krize. Dinamo je pobjedom sigurno drugi. Ako Rapid uzme bod večeras protiv West Hama, a činjenica je da Englezi imaju puno utakmica u sezoni pa će možda odmarati neke igrače, možda će utakmica u Londonu odlučivati i o prvom mjestu u skupini, istaknuo je komentator Mario Zorko.

– Večeras ne treba razmišljati o tome nedostaje li jedan igrač ili tko bi trebao igrati bočnog igrača, večeras treba biti agresija, želja i mislim da u takvoj atmosferi Belgijci će pasti, ističe Ivo Mukiličin u Studiju 4. 

U emisiji se govorilo i o financiranju sporta u Hrvatskoj.

– U Šibeniku se događaju pomaci prema boljem, no oni su minimalni. Proračun za sport bi trebao biti dvostruko veći od onoga što je predviđeno, a to je 5 milijuna kuna. Odnos kulture prema sportu je 13 prema 1. Imam dugi trag u kulturi, nema ništa protiv toga, dapače. Ali moramo raščistiti stvari. Eminentni sportski djelatnici uputili su pisma na najviše adrese kako bi se pozicija sporta poboljšala. Ne može se kultura usporediti sa sportom, sport je puno kvalitetniji, puno više doprinosi afirmacije Hrvatske. Ponovit ću zločestu tezu, da bi neki hrvatski glumci, čak i u saborskim klupama, da bi oni bili garderobijeri ili imali minimalne uloge, a da su ModrićŠukerPerica Bukić i Dražen Petrović proslavili Hrvatsku, dodaje. 

Situaciju u splitskom sportu komentirao je Edo Pezzi.

– Planirano je 27 milijuna za saveza športova i 97 milijuna kuna za javnu ustanovu, objekte te odvojeno za Hajduka i košarku. Splićani su osvojili 4 olimpijske medalje, s pravom sportski djelatnici kukaju no shvaćaju u kakvoj je situaciji grad. To je ogromna obitelj koja se muči i živi na aparatima.

Mario Zorko kaže da je situacija daleko od dobre, a ako se obistini ono što sprema nova gradska vlast. Na pitanje hoće li biti Snježne kraljice, Hanžeka i INA Delta Rallyja, kaže da je sve upitno.

– Priča se da se ostati od najvećih priredbi u sustavu financiranja svjetske utrke u Rallyju (WRC). 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!