Nogometaši Osijeka sutra igraju 17. kolo Prve HNL protiv Lokomotive. Dvoboj se igra na Gradskom vrtu od 18 sati.

Trener Nenad Bjelica najavio je taj susret, ali govorio i o utrci za naslov.

– Svi igrači su u odličnom stanju, osim Ivušića i dugo ozlijeđenog Ercega, svi su trenirali. Imamo praktički 25 igrača spremnih za utakmicu, dobro smo radili ovaj tjedan. Sretni smo što se vraćamo u Gradski vrt, nadamo se da će i navijači doći te nam pomoći nam na putu do pobjede, rekao je u uvodu Nenad Bjelica.

– Spremni smo i nadamo se da ćemo sutra uzeti sva tri boda, dodao je igrač Darko Nejašmić.

Govorio je Bjelica o pritisku jer je njegova momčad na prvom mjestu ljestvice.

– Mi smo fokusirani na prvu sljedeću utakmicu. Trenutačna situacija na tablici je samo trenutna, a puno puta smo rekli u ovom periodu da se trebamo fokusirati na rad i svakodnevno na treningu težiti da budemo bolji. Nekad nam to uspije bolje, a nekad lošije. Ovaj period, kad smo u dobrom nizu, pokazao je da su neke momčadi superiornije od nas, tako da je opravdano isticati Dinamo, Rijeku i Hajduk kao veće favorite za osvjanje naslova prvaka. Mi smo tu da im pomrsimo račune i u svakoj utakmici damo svoj maksimum, na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti, rekao je Bjelica.

Strateg Osijeka osvrnuo se na medijske napise u kojima se navodilo da momčad koja pretendira na naslov ne može igrati defanzivno i zatvoreno kao Osijek protiv Dinama.

– Poštujem te napise. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, svi imaju percepciju igre koju mi ne možemo promijeniti. Onaj koji gleda NK Osijek, koji je gledao samo utakmicu s Dinamom, mogao bi to pomisliti, ali tko je gledao druge utakmice NK Osijeka vidio je da je NK Osijek možda jedina momčad u HNL-u koja vrši visoki pritisak na protivničku obranu od prve do zadnje minute. Malo ekipa to radi, mi to radimo. U utakmici protiv Dinama bili smo inferiorni, protivnik je bio sjajan, nije nam dao da izađemo iz njihove polovice, a bez obzira na to imali smo šanse, imali smo aktivan rezultat i bili smo blizu pobjede. Svejedno, poštujemo mišljenje svih, ustvrdio je Bjelica.

Nejašmić je rekao da se osjeća u Osijeku kao da je tu već niz godina.

– Vidim dosta mjesta za napredak u svojoj igri. Ne igram samo ja sve bolje, igra bolje cijela ekipa. Ne igra samo jedan igrač, ustvrdio je Nejašmić.

Bjelica je govorio o Lokomotivi.

– Vrlo mlada ekipa koja igra poletno, prošla godina im je poslužila kao godina učenja. U puno utakmica igrali su sjajan nogomet. Imaju sjajnih pojedinaca, ne boje se igrati protiv nikoga, osvojili su mnogo bodova i igraju neopterećeno, rekao je Bjelica te istaknuo zadovoljstvo što ima slatke brige oko odabira momčadi zbog snažne konkurencije.

Komentirao je Bjelica i način na koji se igre Osijeka percipiraju u javnosti.

– Percepciju javnosti ne možemo promijeniti. Ne komentiraju istu situaciju svi na isti način, neko iz Zagreba vidi na jedna način, netko iz Osijeka opet na drugi, tako i iz Rijeke i Splita. Fokusirani smo samo na rad, a kako će se pisati o nama, na to ne možemo utjecati. Kad stavljam druge u ulogu favorita, želim biti samo realan. Dinamo, Rijeka i Hajduk su miljama ispred nas, nema nijedan argument, osim našeg rada na terena koji bi nas stavio u ulogu favorita. Ne postoji niti jedan argument – manje titula od povijesti, Dinamo je ispred s financijama, Rijeka i Hajduk – tu negdje, infrastruktura da ne pričamo, klub kao klub, o čemu pričamo? U ničemu ne možemo konkurirati tim klubovima, naš utjecaj u nogometu? Oni svi sjede u Savezima. Recite mi jedan argument, osim tablice, da bi mi trebali favorit. Samo rad, zalaganje i angažman. Vidjet ćemo kako će to završiti. Mislim da dobro radimo, imamo boljih i lošijih utakmica, ali momci daju svoj maksimum, ali uglavnom mogu biti prezadovoljan njihovim ponašanjem. Nisu nam neki uvjeti, ali ne žalimo se, zbog toga stavim nekoga drugoga u ulogu favorita, zato što i jest. Nitko ne pita kako se Osijek s nula ulaganja pokušava nositi s drugima, već napišu da Osijek stavi autobus ispred gola. Dobro, stavi autobus. Trener je tako odredio, a Dinamo je bio bolji, bio je takav dan, zaključio je Bjelica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!