Nogometaši Dinama od 18.45 u petom kolu Europske lige na Maksimiru igraju protiv belgijskog Genka.

Pobjeda ili bod donose novo “europsko proljeće”, a modri žele već večeras novim trijumfom osigurati najmanje poziciju broj 2 koja donosi nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Gledajući rezultat prvog ogleda s Belgijcima, Dinamo je apsolutni favorit, svladali su ih u njihovom dvorištu s 3:0.

– Kroz taj se rezultat ništa ne smije gledati. U međuvremenu je Genk izrastao i postali su vrlo, vrlo ozbiljna momčad. Uspjeli su odigrati neriješeno u Londonu s West Hamom, taj bod remeti cijelu situaciju, istaknuo je stručni komentator Anton Samovojska u emisiji posvećenoj Ligi prvaka u srijedu.

No, statistika govori također da je Genk tek osmoplasirana ekipa u belgijskoj Jupiler ligi, ligi koja je neznatno jača od hrvatske, ako je uopće i to slučaj.

– Predzadnja utakmica u ovom dijelu grupne faze, dočekujemo izuzetno teškog protivnika kojeg respektiramo, ali dočekujemo ga u našem domu. Vjerujem da ova momčad može odlično završiti utakmicu, rekao je trener Dinama Damir Krznar u najavi susreta s Genkom. 

– Naš je cilj svakako proći dalje, ako je to ikako moguće. Naravno da cijenimo Dinamo, pogledali smo dovoljan broj njihovih utakmica, ali smo isto tako uvjereni da o nama ovisi kako će završiti dvoboj u Zagrebu, rekao je trener Genka John van den Brom.

Utakmica počinje u 18.45. 

Izvor.hrt.hr

error: Content is protected !!