Nakon pobjede u Jadranskom derbiju nogometaši Hajduka okreću se novim izazovima u Prvoj HNL. Sutra na Poljud stiže Istra 1961, utakmica se igra od 20 sati.

U dvoboju protiv Hajduka neočekivano je od prve minute zaigrao Filip Krovinović.

– Možda sam vas iznenadio s time što je igrao protiv Rijeke, ali nije to bilo planirano. Ista je bila situacija i s Fossatijem. Dva dana prije utakmice su trenirali, ali bili smo oprezni. Liječnička služba je morala dati zeleno svjetlo i dala ga je. Danas smo u puno boljem stanju. Nema Vukovića, Diamantakosa i Kačaniklića. Oni još uvijek ne treniraju, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije.

Istaknuo je novi trener splitske momčadi da je važno da sada njegova ekipa ostane čvrsto na zemlji da ne poleti nakon pobjede protiv Rijeke.

– Najvažnije je da ostanemo čvrsto na zemlji. Derbi je bio poseban, dosta energije i emocija je potrošeno, ali moramo biti spremni za Istru. Ako ne pobijedimo Istru, Rijeka će biti zaboravljena. Najvažnija je svaka sljedeća utakmica, a za Hajduka je to sutrašnja protiv Istre. To govorim i svojim igračima. To je jedini način da napredujemo i postignemo ono što želimo, istaknuo je Dambrauskas.


Hajduk se nalazi na četvrtom mjestu ljestvicice sa 27 bodova, dok je Istra osma s 15 bodova.

Trener je još jednom istaknuo da se prvenstva osvajaju na malim utakmicama.

– Tako je, istina. Rijeka je pobijedila nas na Poljudu, mi na Rujevici. Svatko je osvojio tri boda. Tko osvoji više bodova u susretima s momčadima ispod bit će u prednosti, zaključio je Dambrauskas.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!