U srijedu je još pet momčadi osiguralo prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. U pitanju su Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting. Podsjetimo kako su prije srijede isti cilj ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.

U derbiju večeri Manchester City je u skupini A, na svom Etihadu, svladao Paris St. Germain 2-1 čime je uzvratio Parižanima za poraz ranije u natjecanju. Obje su se momčadi plasirale u osminu finala, s tim da je Manchester City ovom pobjedom osigurao prvo mjesto (četiri boda više od PSG-a).

Kao i u Parizu, tako je i ovaj put City bio momčad koja je diktirala ritam igri, kombinirala i napadala, ali i veliki dio utakmice propuštala šanse. PSG se orijentirao na brze kontranapade koje su munjevito izvodili NeymarMessi i Mbappe, a gosti su i poveli u 50. minuti kada je Mbappe provukao loptu ispod Edersona. No, bolja igra Cityja na kraju je ipak rezultirala preokretom i pobjedom. Strijelci su za tri boda Cityja bili Sterling u 63. i Gabriel Jesus u 76. minuti.

Da ne postoji drama u posljednjem kolu oko klubova koji nastavljaju natjecanje u osmini finala pobrinuo se Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5-0. Apsolutno sve u ovom susretu bilo je riješeno u prvom poluvremenu nakon kojeg su gosti vodili 4-0. Dva gola je postigao Šveđanin Forsberg (jedan iz jedanaesterca), dok su po jedan dodali Nkunku i Andre Silva. U nadoknadi je još jednom domaću mrežu naciljao Nkunku.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol igrao je do 80. minute za Leipzig koji sada ima četiri boda kao i Club Brugge te će se u zadnjem kolu boriti za Europsku ligu.

U skupini D sva je neizvjesnost isparila prije posljednjeg kola pa su se tako u osminu finala plasirali papirnati favoriti madridski Real i milanski Inter. Ostaje jedino pitanje tko će biti prvi u skupini. Real ima dva boda prednosti i domaću utakmicu baš protiv Intera u posljednjem kolu.

U ovom 5. kolu prvi je posao obavio Inter koji je na San Siru svladao Šahtar s 2-0. Igrač utakmice bio je Edin Džeko koji je postigao oba pogotka, oba u drugom poluvremenu, s tim da je za drugi pogodak asistirao hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Nakon Intera uspješno je posao obavio i Real koji je u gostima pobijedio Šerif 3-0, čime se revanširao moldavskom klubu koji je ranije u sezoni šokantno slavio na Santiago Bernabeu 2-1. Strijelci su za slavlje Reala bili Alaba u 30., Kroos u 45. i Benzema u 55. minuti, dok je hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za goste.

U skupini C ranije je prolaz u osminu finala izborio Ajax, koji je u srijedu ostvario i petu pobjedu u isto toliko nastupa. Ovaj put je svladao Bešiktaš u gostima (2-1) uz dva gola sjajnog Hallera. Nizozemcima se iz ove skupine u osmini finala pridružio Sporting koji je u Lisabonu bio bolji od Borussije s 3-1.

Junak domaće momčadi bio je Pote koji je zabio oba gola u prvom dijelu (u 30. i 39. minuti). S obzirom na rezultat utakmica se u nastavku potpuno otvorila te su šanse frcale na obje strane. Borussia je dominirala i opsjedala domaća vrata, dok je Sporting bio iznimno opasan u kontrama. No, Borussiji je i ovaj put silno nedostajao Haaland, jer nitko nije mogao realizirati ni jednu dobru priliku za mogući povratak. Sve je za Borussiju palo u vodu kada je u 74. minuti pocrvenio Can. Sporting je sve riješio u 81. kada je za 3-0 zabio Pedro Porro, dok je u nadoknadi Malen tek potpisao počasni gol Dortmunđana.

Hrvatski nogometaš Marin Pongračić je za Borussiju igrao do 67. minute, a Sporting kolo prije kraja ima tri boda više od kluba iz Dortmunda, a s obzirom na bolji međusobni omjer ne može više izgubiti tu prednost.

U skupini B Liverpool je nastavio pobjednički marš te je savršen (svih pet pobjeda) i nakon slavlja na Anfieldu protiv Porta od 2-0. Gosti su držali nulu tijekom prvog dijela, ali su u nastavku pravo mjesto pogađali Thiago Alcantara i Salah.

Prava gužva je iza leđa Liverpoola budući je Milan ostvario prvu pobjedu u skupini nakon 1-0 u Madridu protiv Atletica (Šime Vrsaljko igrao od 77. minute). Jedini strijelac je bio džoker s klupe Junior Messias u 87. minuti i sada, kolo prije kraja, Porto ima pet, a Atletico i Milan po četiri boda.

Klupko će se tako rasplesti u zadnjem kolu u kojem Milan dočekuje rasterećeni Liverpool, dok Atletico odlazi u goste kod Porta.

TIJEK SUSRETA CITY – PSG:

——————–

90+3′ – kraj, pobjeda Cityja”!

85′ City opet izgleda kao momčad koja ima sve pod kontrolom, a na trenutke se jasno vidi kako PSG-ov zvjezdani trojac Messi, Mbappe i Neymar baš i nije sklon pretjeranom trčanju u obrambenoj fazi


77′ – JESUS DONOSI POTPUNI PREOKRET I VODSTVO 2:1 CITYJU NAKON SJAJNE AKCIJE! MAHREZ UBACUJE ZDESNA, A BERNARDO SILVA U POZICIJI IZ KOJE JE MOGAO I PUCATI SJAJNO DODAJE DO JESUSA, KOJI BEZ PROBLEMA ŠALJE LOPTU U PRAZNA VRATA!

74′ – Neymar nakon pomalo sretnog duplog pasa izbija pred Edersona, ali malo iskosa puca pored gola”

67′ – Pochettino ide po pobjedu, radi tri promjene – izašli su Gueye, Herrera i Mendes, a ušli Di Maria, Danilo i Kehrer

63′ -STERLING ZABIJA ZA 1:1!!! RODRI SJAJNOM DIJAGONALOM PRONALAZI WALKERA, KOJI ŠALJE POVRATNU LOPTU PREMA PETERCU, A STERLING JE PRIMA NA DRUGOJ VRATNICI I IZ NEPOSREDNE BLIZINE ZABIJA ZA IZJEDNAČENJE!

61′ – izvrsna prilika Cityja, ali Navas u situaciji jedan na jedan brani Navasu!

59′ Messi sad vuče kontru, ali predugo čeka. PSG je posve druga momčad u drugom poluvremenu

55′ – Mbappe je u 50. nastupu zabio svoj 29. gol u Ligi prvaka. Zabio ga je u 50. minuti.

54′ Guardiola odmah reagira, vadi Zinčenka i uvodi u igru Gabriela Jesusa

50′ – MBAPPE DOVODI PSG U VODSTVO! ASISTENCIJA MESSIJA, KOJI JE PROŠAO PO LIJEVOJ STRANI I OŠTRO UBACIO, A MBAPPE JE NA DRUGOJ VRATNICI I ŠALJE LOPTU EDERSONU KROZ NOGE!

46′ – počelo je drugo poluvrijeme!

45′ nema nadoknade vremena, gotovo je prvo poluvrijeme u Manchesteru. City je bio puno bolji, imao je 55 posto loptu u nogama, pet kornera, a niti jedan nisu imali gosti, koji su tražili priliku iz kontri

44′ druga dobra prilika gostiju iz kontre! Stones gubi loptu, ali Mbappe u odličnom kontranapadu puca preko gola!

35′ sad je Mahrez dobio loptu na lijevoj strani i gađao suprotni kut ljevicom, no Navas brani!

33′ Cancelo je ubacio, branič PSG-a odbija loptu, ali samo do Gundogana, koji natrčava i puca no pogađa vratnicu!

28′ još jedna velika prilika domaćina, Zinčenko je dobio povratnu loptu na 10-ak metara, no Marquinhos blokira šut!

26′ Nuno Mendes stavlja na prvo veće iskušenje domaćeg vratara, povukao je s lijevog boka i pucao s 20-ak metara, no ravno u Edersona

18′ odlična akcija Cityja, šutira Mahrez, no Hakimi glavom spašava stvar, zaustavlja loptu koja je išla u same rašlje!

11′ Mahrez traži kazneni udarac nakon što ga je u prodoru po desnoj strani srušio Mendes, ali sudac Orsato ostaje nijem

9′ – nema zasad golova u nijednoj od šest večernjih utakmica. Luka Modrić je u početnom sastavu Reala, koji gostuje kod Sherrifa

6′ šansa Cityja, nakon prekida je po golu pucao Rodri, Kimpembe čisti s gol-linije, a potom Mahrez nakon odbijene lopte iz teškog kuta, ali pogađa vanjski dio mreže

1′ počeo je dvoboj divova na Etihadu!

Utakmica se približava, igrači su na zagrijavanju

20:30

Igrači su na zagrijavanju, a navijači se u sve većem broju okupljaju na tribinama

Sat vremena prije utakmice objavljeni su početni sastavi.

CITY: Ederson – Cancelo, Dias, Stones, Walker – Zinčenko, Rodri, Gundogan – Sterling, Mahrez, Silva

PSG: Navas – Mendes, Kimpembe, Marquinhos, Hakimi – Gueye, Herrera, Paredes – Neymar, Messi, Mbappe

Rezultati susreta 5. kola nogometne Lige prvaka:

Skupina A

Manchester City – PSG 2-1 (Sterling 63, Jesus 77)

Club Brugge – Leipzig 0-5 (Nkunku 12, 90+3, Forsberg 17-11m, 45+1, Silva 27)

Ljestvica:

1. Manchester C. 5 4 0 1 17-8 12

2. PSG 5 2 2 1 9-7 8

3. Leipzig 5 1 1 3 13-13 4

4. Club Brugge 5 1 1 3 5-16 4

Skupina B

Atletico Madrid – Milan 0-1 (Messias 87)

Liverpool – Porto 2-0 (Alcantara 52, Salah 70)

Ljestvica:

1. Liverpool 5 5 0 0 15-5 15

2. Porto 5 1 2 2 3-8 5

3. Milan 5 1 1 3 5-7 4

4. Atletico M. 5 1 1 3 4-7 4

Skupina C

Bešiktaš – Ajax 1-2 (Ghezzal 22-11m / Haller 54, 69)

Sporting – Borussia (D) 3-1 (Goncalves 30, 39, Porro 81 / Malen 90+3)

Ljestvica:

1. Ajax 5 5 0 0 16-3 15

2. Sporting 5 3 0 2 12-8 9

3. Borussia (D) 5 2 0 3 5-11 6

4. Bešiktaš 5 0 0 5 3-14 0

Skupina D

Inter – Šahtar 2-0 (Džeko 61, 67)

Šerif – Real Madrid 0-3 (Alaba 21, Kroos 45+2, Benzema 56)

Ljestvica:

1. Real M. 5 4 0 1 12-3 12

2. Inter 5 3 1 1 8-3 10

3. Šerif 5 2 0 3 6-10 6

4. Šahtar 5 0 1 4 1-11 1

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!