Nogometaši Gorice kao prvi su se plasirali u polufinale Hrvatskog kupa. Na domaćem terenu, nakon jedanaesteraca, Gorica je sa 6-4 (2-2, 2-2) svladala Istru 1961 koja je prošle sezone igrala finale.

Do 96. minute pulska momčad je imala polufinale u svojim rukama. Uz dva gola Belje vodila je 2-1, ali u posljednjim sekundama nadoknade majstorski je zabio Kristijan Lovrić, dok je kod izvođenja jedanaesteraca junak bio domaći vratar Dominik Kotarski koji je zaustavio dva udarca.

Dvoboj je počeo velikom šansom domaćina, ali Kalik nije uspio odmah na startu šokirati sastav iz Pule. No, uspjeli su u tome vrlo brzo gosti. U 10. minuti Serder Serderov je napravio više od polovice posla te je odlično uposlio Belju koji je iz blizine lako proslijedio loptu u mrežu za vodstvo 1:0 Istre 1961.

Rani pogodak Istre 1961 usmjerio je utakmicu prema ritmu u kojem je Gorica napadala i pokušavala se što prije vratiti u rezultatski egal. Opet je šansu imao Kalik, potom je u 37. minuti odlično pucao Babec s vrha šesnaesterca, a do zasluženog izjednačenja Gorica je došla u posljednjim sekundama prvog dijela kada je za 1:1 zabio Matar Dieye, na asistenciju Fruka.

U drugom dijelu Gorica je nastavila dominirati u posjedu, ali domaćini nisu imali veliki broj pravih prilika. Najbolju šansu je propustio Suk u 78. minuti kada je išao sam prema Lučiću, suparničkom vrataru, ali ga nije uspio prevariti.

Kazna je uslijedila vrlo brzo nakon toga. Odlično je na drugoj vratnici loptu prsima primirio Dion Drena Beljo te ju potom pospremio pod domaću gredu za novo vodstvo gostiju. I nakon što su dobre šanse za 2-2 propustili Caio i Suk, u 96., posljednjoj minuti nadoknade, Kristijan Lovrić je u svom stilu, s vrha šesnaesterca pogodio za – produžetke.

U dodanih 30 minuta opet je bolja bila Gorica koja je postigla i pogodak, ali je poništen zbog zaleđa pa su o svemu odlučivali jedanaesterci. U njima je odličan bio domaći vratar Kotarski koji je zaustavio udarce Iličića Joaa Pedra čime je odveo svoju momčad prema polufinalu.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Gorica – Istra 1961 2-2, 2-2, jedanaesterci 6-4 (Matar Dieye 45+2, Lovrić 90+6 / Beljo 10, 83)

Lokomotiva – Hajduk (utorak, 18:30 sati)

Osijek – Slaven Belupo (srijeda, 16 sati)

Dinamo – Rijeka (srijeda, 18:30 sati)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!