Nogometaši Hajduka i Gorice prvi su polufinalisti Hrvatskog kupa, dok će preostala dva putnika biti poznata u srijedu nakon susreta Osijek – Slaven  Belupo, te Dinamo – Rijeka.

Hajduk je plasman u polufinale izborio nakon što je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 6-3, dok je Gorica pobijedila Istru 1961 sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2.

Hajduk i Lokomotiva su odigrali sjajnu utakmicu sa čak devet golova pri čemu je sedam postignutu u drugom dijelu.

Splitski sastav je odlično otvorio utakmicu. Gosti su poveli već u sedmoj minuti. Domaći stoper Justin de De Haas je ispucao loptu, no nije to učinio najbolje. Lopta se od noge Marina Ljubičića odbila do Marca Fossatija koji je sjajno uposlio Marka Livaju, a ovaj produžio do Filipa Krovinovića koji je zabio za 1-0.

Hajduk je u prvih pola sata dominirao, no nije uspio zabiti i drugi gol. Lokomotiva je u posljednjih 15 minuta stigla do “daha”, a u posljednjim trenucima prvog dijela i do izjednačenja. Lovrencsics je gurnuo Kačavendu u kaznenom prostoru, a sudac Dario Bel pokazao na bijelu točku što je potvrdio i VAR. Josip Pivarić je bio siguran za 1-1.

Međutim, nakon svega 11 minuta nastavka Hajduk je poveo sa 4-1. Novu prednost gostima donio je Atanas u 51. minuti nevjerojatnim golom. Livaja je dobio loptu na rubu šesnaesterca i na desnoj strani proigrao Atanasova koji je sjajnim lobom praktički iz mrtvog kuta matirao Nevistića.

Samo dvije minute kasnije mrežu je zatresao i Ljubičić, da bi u 57. Livaja zabio za velikih 4-1. Livaja je dobio loptu na lijevoj strani, a potom prošao dvojicu domaćih igrača i potom svladao Nevistića. U 59. minuti Dabro je pet minuta nakon što je ušao u igru smanjio na 2-4 vrativši kakvu takvu nadu “lokosima”.

No, vrlo brzo je sve bilo gotovo. U 66. minuti je Atanasov je fantastično pogodio s više od 20 metara za svoj drugi gol i vodstvo Hajduka od 5-2. Do kraja susreta postignuta su još dva gola, po jedan na svakoj strani. Za 6-2 je zabio Sahiti u 90. minuti, a u četvrtoj minuti nadoknade Elez je nesretno zatresao vlastitu mrežu za konačnih 6-3.

U srijedu su na rasporedu preostali susreti ove faze natjecanja. Sastaju se Osijek i Slaven Belupo (od 16 sati) te Dinamo i Rijeka (od 18:30 sati).

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

Gorica – Istra 1961     4-2 11m, 2-2 (Dieye 45+2, Lovrić 90+6 / Beljo 10, 83)
Lokomotiva – Hajduk  3-6 (Pivarić 45+3-11m, Dabro 59, Elez 90+4-ag / Krovinović 7, Atanasov 51, 66, Ljubičić 53, Livaja 57, Sahiti 90)
U srijedu, 1. prosinca:
Osijek – Slaven Belupo (srijeda, 16 sati)
Dinamo – Rijeka (srijeda, 18:30 sati)

Tijek susreta:

Lokomotiva – Hajduk 3:6

KRAAAJ

90+4′ Cipetić je ubacio loptu, Elez je zabio autogol! Devet golova na utakmici!

90′ Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade

GOOOL! Sahiti za 6:2, kakva predstava Hajduka

88′ Smirlila se igra nakon “vatrometa” na početku drugog dijela, čeka se posljednji sudački zvižduk

78′ Lijepa akcija Fossati – Livaja – Melnjak, puca Mlakar, a brani Nevistić

73′ Ipak nema gola! Ostaje 5:2 za Hajduk, označeno je zaleđe

71′ GOOOL! Atanasov je poslužio Mlakara koji zabija za 6:2, nevjerojatno izdanje splitske momčadi!

66′ GOOOL! Atanasov pogađa iz daljine, briljantan pogodak za 5:2

63′ Ozlijedio se vratar Hajduka. Umjesto Kalinića ušao je Danijel Subašić

59′ GOOOL! Cipetić je ubacio, Dabro puca, Kalinić brani, no odbijanac šalje Dabro u mrežu gostiju

57′ GOOOL! Rapsodija Hajduka u drugom dijelu se nastavlja! Visoki pritisak je urodio plodom. Osvojena je lopta na sredini terena, Livaja je prošao fantastično prošao po desnoj strani te zakucao loptu za 4:1

53′ GOOOL! 3:1 vodi Hajduk! Strijelac je Ljubičić, ubacio je mladi napadač Hajduka, Biuk je pomalo nespretno uputio loptu prema golu Lokomotive, a na drugoj stativi najbrži je Ljubičić koji zabija novi pogodak

51′ GOOL! Livaja je gurnuo loptu za Atanasova koji iz nemoguće situacije s gol linije na desnoj strani puca i “loba” Nevistića za 2:1!

47′ Prijeti Hajduk! Puca Ljubičić, ali Nevistić brani. Nakon toga dosuđen je korner za goste nakon kojeg nije bilo prijetnje za domaćine

47′ Dimitrov je loptom pogodio Hoxhu koji se sjurio prema golu Kalinića, no pucao je vrlo slabo

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3′ Pivarić je siguran s bijele točke! Rezultat je 1:1

45+1′ Jedanaesterac za Lokomotivu! Dario Bel je pokazao na bijelu točku, Lovrencsics je gurnuo s leđa Kačavendu i sudac je dosudio najstrožu kaznu

43′ Livaja je primio loptu između dvojice stopera Lokomotive, a onda pucao visoko iznad gola

40′ Lovrencsics puca s desne strane, Nevistić brani, a Ljubičić nije stigao prvi na odbijanac

34′ Atanasov je sam pokušao, no njegov je udarac blokiran

26′ Biuk je razigran danas, opet se dobro snašao pred golom Lokomotive, no udarac nije bio precizan

23′ Hoxha je ubacio s lijeve strane, Kulenović je najviši u skoku, no bila je to teška lopta i udarac je otišao visoko iznad gola

14′ Odličan prodor Biuka po lijevoj strani, namjestio se na desnu nogu i tukao pokraj gola

7′ GOOOL! Livaja je asistent, a Filip Krovinović zabija za vodstvo Hajduka! Splićani vode 1:0

4′ Ubacio je Livaja iz slobodnog udarca, Melnjak je malo zakasnio, Atanasov je probao vratiti loptu u sredinu, no Nevistić je ukrotio njegov udarac

1′ Prilika za Livaju na početku. Ljubičić je poslužio najboljeg splitskog igrača koji puca preko gola

1′ Počela je utakmica!

SASTAVI

Lokomotiva: Nevistić – Cipetić, De Haas, Mersinaj, Pivarić – Đira, Marić – Goričan, Kačavenda, Hoxha – Kulenović

Hajduk: Kalinić – Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Melnjak – Atanasov, Fossati, Krovinović – Livaja, Ljubičić, Biuk

– Teška utakmica. Ako možemo reći da su protekle tri utakmice bile zagrijavanje, a sada nas čekaju ozbiljni ispiti. Kup utakmice su uvijek posebne. Ako u prvenstvu imaš loš period možeš ga nadoknaditi, ali u kupu ako pogriješiš ispadaš. Moramo biti mentalno odlično pripremljeni. Pokušavamo opustiti igrače kako bi se oporavili, rekao je uoči početka utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Trener Lokomotive Silvio Čabraja ovako je najavio utakmicu:

– Slijedi nam teška utakmica protiv zahuktalog Hajduka. Bez obzira na nedostatak AliyuaMilićevića Cokaja, vjerujem u sve svoje igrače iz kadra i vjerujem da će ih novi igrači dostojno zamijeniti. Kup je specifično natjecanje gdje u 90 minuta je sve moguće. Nama je svaka utakmica bitna, ne bih apostrofirao da je sutrašnja utakmica najvažnija utakmice sezone

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!