Matej Lovrić iz Zagreba, koji se borio sa depresijom i raznim porocima, te na kraju pronašao utjehu u vjeri je na tribini na Humcu večeras podijelio svoju životnu priču.

Na tribinu je stigao na poziv fra Nikole Jurišića, te je okupljenima koji su ga sa zanimanjem slušali ispričao kako je prošao put od životnog dna i želje za samoubojstvom do pronalaska sreće.

U razgovoru za Radio Ljubuški, Matej skromno navodi kako mu je teško dijeliti svoju priču, jer smatra da je njegov život toliko običan i nije vrijedan dijeljenja. No, to pobija činjenica da su svi u Crkvi pozorno slušali njegove nadahnjujuće riječi.

Želio sam poručiti kako posebice u Došašću, Bog je prisutan, On dolazi, ne treba ga se bojati, dolazi baš svakome,“ rekao je Matej.

Lovrić već osam godina kroz rad u udruzi Arka pomaže osobama sa posebnim potrebama, a taj put je odabrao umjesto preuzimanja očeva poduzeća jer je shvatio da ga pomaganje drugima čini sretnim i ispunjava.

Odlučio je postati prosjak u službi potrebitih.

Ne smatra se voditeljem udruge Arka nego upravo suprotno – posljednjim, a udruga za njega označava mjesto gdje pripada, njegovu druga obitelj.

Volontirajući u toj udruzi shvatio je da živjeti evanđelje znači postati jednim od siromaha.

Ja sam oduvijek Boga gledao kroz osjećaje, posebno mi mladi gledamo ljubav kroz osjećaje, ali sam spoznao u svom životu posebice s osobama sa poteškoćama da ljubav nije osjećaj, nego da je osoba, a to je Isus Krist, zato želim poručiti da dolazi Bog koji je ljubav,“ istaknuo je Matej.

Onima koji se bore s depresijom iz vlastitog iskustva savjetuje da idu na mjesta zajedništva, te da pokušaju naći mjesto gdje će pripadati.

Kad si u zajedništvu onda te drugi nose, a kad si sam kao da si na livadi gdje ima puno vjetra i ne možeš se braniti.“

Prisjeća se kada je došao u jednu malu župu u Zagreb, dok je bio pogubljen kako su njegova braća stajala iza leđa.

U svom svjedočanstvu posebno je naglasio važnost i vrijednost prijateljstva.

Više poslušajte u razgovoru

Dajana Medić i Gordana Ilić

error: Content is protected !!