Večerašnja izložba ljubuškog umjetnika Ivana Tomića Care, koji je svoja pomno probrana djela izložio očima domaće javnosti, izazvala je veliki interes Ljubušaka.

Na svečano otvaranje pristigao je veliki broj ljudi, oni su razgledavali i komentirali fotografije, a večer je prošla u znaku druženja i lijepih susreta.

„Prezadovoljan sam odazivom. Došli su mi mnogi dragi ljudi koji vole fotografiju i koji vole umjetnost. Rječima ne mogu opisati koliko sam zadovoljan“ bio je prvi komentar Ivana Tomića na mnogobrojnu publiku kojoj je on večeras kroz fotografije ispričao jednu priču o ljepotama Ljubuškog.

Bilo je tu i suptilnih poruka, kao što je naziv jedne fotografije maslačka koja je izložena pod imenom „Omikron 21“, a kako nam je Caro ispričao ovim je potezom htio poručiti da se sve može gledati s ljepše strane.

Izložbu je svečano otvorio Đino Spajić koji je autoru pomogao probrati koje će fotografije biti izložene iz njegove velike zbirke od preko 50-60 tisuća fotografija.

Prethodno je dodatnu notu večeri svojim pjesmama dao Ivan Fofić, a Mila Fofić je u ime Tomislava Dugandžića pročitala njegovu poruku Cari.

Ivica Vizentaner koji je moderirao programom naknadno je za Radio Ljubuški rekao kako je ovo tek jedno u nizu događanja koja se u ovo božićno vrijeme organiziraju u Knjižnici Ljubuški.

Javna ustanova Kulturno športski centar Ljubuški, u sklopu koje djeluje Knjižnica, će tijekom ove godine organizirati oko 60 raznih kulturnih događaja što je uistinu impresivno za jednu malu sredinu poput Ljubuškog.

Više poslušajte u audiozapisu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!